Smoothies με καφέ: Mια πρωινή απόλαυση

Smoothies με καφέ: Mια πρωινή απόλαυση

Ξεκινήστε την ημερα σας με απολαυστικά smoothies με καφέ.

 

Τα smoothies είναι μια πολύ καλή λύση για όλους όσους ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή. Είναι θρεπτικά, γευστικά, φρουτώδη αποτελούν το τέλειο “snack” που καλύπτει κάθε γούστο, καθώς στην παρασκευή του μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε με την προσθήκη πολλών διαφορετικών συστατικών. Δίνοντας στα smoothies ένα twist προσθέτοντας καφέ, έχετε μια εναλλακτική στην πρωινή σας ρουτίνα και είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να δοκιμάσετε. Παρακάτω σας προτείνουμε συνταγές smoothies με την προσθήκη καφέ για έξτρα απόλαυση.

 

Smoothie Vegan Cashew Cappuccino

 

Συστατικά

100ml καφέ φίλτρου

40ml Κρέμα σόγιας ή vegan σκόνη πρωτεΐνης με άρωμα βανίλια

6-8 κάσιους

1 κατεψυγμένη μπανάνα

10ml εκχύλισμα ή σιρόπι βανίλιας

1 πρέζα ροζ αλάτι ή φυσικό αλάτι

3-4 Παγάκια

Εκτέλεση

 

Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας. Ξεκινήστε πρώρα με χαμηλή ταχύτητα και αυξήστε την αργά, ανακατέψτε μέχρι το smoothie να γίνει πηχτό και κρεμώδες. Για καλύτερα αποτελέσματα, μην ανακατεύετε υπερβολικά. Μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά σκόνη πρωτεΐνης εάν το συνηθίζετε

 

Smoothie με καφέ, βρώμη και φυστικοβούτυρο

 

Συστατικά

100ml καφέ φίλτρου

1 κατεψυγμένη μπανάνα

120ml γάλα

1 κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο

30 γρ. νιφάδες βρώμης

 

Εκτέλεση

Ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτοντας περισσότερο γάλα εάν είναι απαραίτητο προκειμένου το smoothie να έχει συνοχή. Για topping, μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένους χουρμάδες ή φρούτα της επιλογής σας.

 

Πράσινο smoothie Java

 

Συστατικά

150ml καφέ φίλτρου

Μισό αβοκάντο πολτοποιημένο

50 ml ζαχαρούχο γάλα

10 ml σιρόπι βανίλιας

5-6 Παγάκια

 

Εκτέλεση

Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε το μείγμα σε ποτήρι και απολαύστε. Αν θέλετε το smoothie να έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, αντικαταστήστε το συμπυκνωμένο γάλα με κρέμα σόγιας και το σιρόπι βανίλιας με εκχύλισμα βανίλιας.