Τι θα ισχύει από 13 Σεπτεμβρίου στην εστίαση

Τι θα ισχύει από 13 Σεπτεμβρίου στην εστίαση

Ως ορόσημο για την λειτουργία των μαγαζιών της εστίασης και των κλειστών χώρων είχε τεθεί η ερχόμενη Δευτέρα καθώς θέτονται σε ισχύ τα μέτρα διαχωρισμού εμβολιασμένων και μη.

 

Σύμφωνα με τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, σε κάποιες δραστηριότητες θα έχουν πρόσβαση αποκλειστικά οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες, ενώ σε άλλες επιτρέπεται και σε ανεμβολίαστους με την προϋπόθεση βέβαια να επιδείξουν αρνητικό rapid test 48 ωρών, το κόστους του οποίου θα επιβαρύνει τους ίδιους.

 

Πιο συγκεκριμένα υποχρεωτικά δύο τεστ την εβδομάδα θα κάνουν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές. Οι χώροι εργασίας, διασκέδασης, πολιτισμού, άθλησης θα λειτουργούν πλέον με νέους κανόνες για εμβολιασμένους και μη. Για την είσοδο σε κλειστούς χώρους θα είναι απαραίτητα για τους ανεμβολίαστους test αντιγόνου ή μοριακό, πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού για τους εμβολιασμένους. Η τιμή των test, πρόσθεσε, θα είναι 10 ευρώ. Σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας ο εργοδότης βάσει νόμου έχει δικαίωμα να γνωρίζει ποιοι από τους εργαζόμενους είναι εμβολιασμένοι. Τέλος οι κυρώσεις μη συμμόρφωσης είναι αναστολή εργασίας.