Καταστηματάρχες: “Καλούμαστε άδικα να αναλάβουμε τον ρόλο της Πολιτείας”

Καταστηματάρχες: “Καλούμαστε άδικα να αναλάβουμε τον ρόλο της Πολιτείας”

Με επιφυλακτικότητα και προβληματισμό “υποδέχθηκε” ο κόσμος της εστίασης τα νέα μέτρα για τους εσωτερικούς χώρους.

 

Δύο βασικά στοιχεία συνθέτουν το παζλ των νέων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον κλάδο της εστίασης. Οι επιχειρηματίες δέχθηκαν μεν με ικανοποίηση το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων με πληρότητες έως 85%, παρ’ όλ’ αυτά ο προβληματισμός παραμένει και έγκειται στην πρόβλεψη που υπάρχει για τους ελέγχους εισόδου.  Οι καταστηματάρχες εκφράζουν την αντίθεσή τους με το μέτρο αυτό, καθώς όπως αναφέρουν καλούνται οι ίδιοι να αναλάβουν το έργο της Πολιτείας, που αφορά στον περιορισμό των κρουσμάτων και της μετάδοσης της covid-19.

 

Άνθρωποι του κλάδου μιλώντας στο coffeemag.gr αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι παρά του αντιθέτου λεγόμενα, δεν είναι χρέος του επαγγελματία να ελέγχει τους πελάτες για το εάν έχουν εμβολιαστείΕξάλλου όπως επισημαίνουν είναι χρονικά “ασύμφορη” και κοστοβόρα μια τέτοια διαδικασία, ιδιαίτερα σε περιόδους αιχμής. “Θα πρέπει ένας υπάλληλος να απασχοληθεί μόνο με αυτή τη διαδικασία, πολλοί επαγγελματίες δεν έχουν αυτή την ΄πολυτέλεια΄ να απασχολούν έναν υπάλληλο ή σερβιτόρο για αυτό” αναφέρουν μεταξύ άλλων.

 

Το πρόβλημα αυτό έθεσε σήμερα στο τραπέζι και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά  τα μέτρα που θα ισχύσουν από 16/7 την ευθύνη για τον ελέγχου των εμβολιασμένων μεταφέρεται από την Πολιτεία στα καταστήματα εστίασης, που δεν είναι αρμόδια γι΄αυτό, επισημαίνοντας και το ζήτημα των ποινών.

 

Για «εργαλειοποίηση της εστίασης για άλλη μία φορά», έκανε λόγο σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε) Γιώργος Καββαθάς.

 

Διαβάστε εδώ τα μέτρα που ανακοινώθηκαν