Μιλώντας με την Λορέτα Τόσκα 

Μιλώντας με την Λορέτα Τόσκα 

Είναι από τις περιπτώσεις ανθρώπων που το μυαλό της «γυρνά» συνεχώς, σκέφτεται νέα πράγματα και, σίγουρα, δεν ξέρεις τι μπορεί να σχεδιάζει για το μέλλον. Αεικίνητη και πολυπράγμων, η Λορέτα Τόσκα φαίνεται ότι βρήκε το επαγγελματικό της λιμάνι στην εταιρεία «ICEUP».  

 

Η δική της επαγγελματική σταδιοδρομία μπορεί να ξεκινά το 2002, όταν όμως επέστρεψε στην Αθήνα το 2012 -με πτυχίο δημοσίων σχέσεων στα χέρια της- την «έπεισαν» να δουλέψει ως bartender σε γνωστά μαγαζιά της πόλης. Και τότε ήταν που άλλαξαν όλα! Ο χώρος τη γοήτευσε, όμως περισσότερο τον γοήτευσε εκείνη καθώς σύντομα έγινε ένα από ταπεριζήτητα πρόσωπα με βραβεία και συνεργασίες με μεγάλα brands. Εκείνη, βέβαια, ήξερε ότι όλο αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ καθώς ήθελε να ιδρύσει τη δική της εταιρεία, όπως κι έγινε. Το 2017, με τους Αλέξη Σιμωνίδη και Αντώνη Ματσαρίδη, δημιούργησαν την «ICEUP», την πρώτη ελληνική εταιρεία αφιερωμένη αποκλειστικά στη παραγωγή premium πάγου με διανομή σε πανελλαδική κάλυψη και πλέον εξαγωγική δραστηριότητα.  

 

«Όλα ξεκίνησαν όταν συνειδητοποιήσαμε τη απόλυτη σημασία που έχει ο πάγος στα ποτά. Αν δεν έχεις καλό πάγο δεν έχεις και καλά ποτά, έτσι δοκιμάσαμε τη λύση του να κόβουμε πάγο στο μπαρ που δούλευα. Ήταν μεγάλη ταλαιπωρία, αν σκεφτεί κάποιος ότι έπρεπε να το κάνεις ενώ υπήρχε άπειρη δουλειά και ο κόσμος περίμενε να του φτιάξεις το ποτό του. Αν και στην αρχή είχε πλάκα και μου άρεσε, κατέληξε στο να είναι αγγαρεία γιατί μιλάμε για μεγάλες ποσότητες. Έτσι, μετά από  ένα δύσκολο βράδυ, αποφάσισα να το κάνω επιτέλους πράξη και να φτιάξω την πρώτη ελληνική εταιρεία διαυγούς πάγου, αξεπέραστης ποιότητας», δηλώνει η Λορέτα. Κανείς, βέβαια, ούτε η ίδια, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι σήμερα θα διανέμει «ICEUP» πάγο σε πάνω από 50 πόλεις ανά την Ελλάδα και θα εξάγει ακόμη και στο εξωτερικό. 

 

Η διαδικασία παραγωγής  

«Δίνεται μεγάλη σημασία στο νερό και την απομάκρυνση όλων των στοιχείων που είναι ξένα ως προς αυτό. Η όλη διαδικασία παίρνει περίπου τέσσερις μέρες κάτω από αυστηρή επίβλεψη και τήρηση υψηλών προδιαγραφών υγιεινής και ποιοτικού ελέγχου. Απαραίτητη είναι η αργή ψύξη του νερού με ειδικά μηχανήματα. Έπειτα, επεξεργάζεται, συσκευάζεται, ψύχεται ξανά», σημειώνει η ιδρύτρια της «ICEUP». Οι πάγοι που παράγονται συσκευάζονται σε ένα μοναδικό κουτί με ατομικές κυψέλες για το κάθε ένα κομμάτι και ειδική ισοθερμική επίστρωση, ώστε να διανέμεται χωρίς αλλοιώσεις. Το κάθε κουτί περιέχει 12 τεμάχια και είναι σε διαστάσεις ώστε να χωράει άνετα τόσο στην κατάψυξη του μπαρ, όσο και αυτή του σπιτιού. Οι πάγοι «ICEUP» προσφέρονται  σε δύο σχήματα, τον ICE UP cube σε διάσταση 5x5x5 εκ., που ενδείκνυται για το ποτήρι oldfashioned,  και τον ICE UP collins σε διάσταση 4x4x11 εκ., για το ποτήρι Collins.  «Οι πάγοι “ICEUP” δεν αλλοιώνουν τη γεύση αλλά ούτε και νερώνουν το ποτό ή τον καφέ. Επιπλέον, είναι απόλυτα διαυγείς σαν διαμάντι, εξαφανίζονται μέσα στο πoτό και γι’ αυτό έχει το nick name “ο αόρατος πάγος”», επισημαίνει η Λορέτα.  

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο 8ο τεύχος του περιοδικού Coffee + Brunch που κυκλοφορεί.