Στο φιλόξενο Mr. Fox για brunch

Στο φιλόξενο Mr. Fox για brunch

Το brunch του γλυφαδιώτικου all day bar στην Λαοδίκης αξίζει την κόπο για να κατέβετε μέχρι τα Νότια και ας μην πρόκειται για βουτιές στη θάλασσα.

 

Από τον Βασίλη Δημαρά

 

Για μας που μένουμε στο κέντρο η Γλυφάδα μοιάζει με ολόκληρο ταξίδι. Μπορεί να υπερβάλω λίγο, όμως είτε με το αυτοκίνητο κατέβει κάνεις είτε με τα μέσα συγκοινωνίας, την μια ώρα την χρειάζεται. Σκεπτόμενος, αυτά η αλήθεια είναι ότι μούτρωσα λίγο όταν η παρέα αποφάσισε να πάμε για brunch προς τα εκεί. «Έλα και θα δούμε και θάλασσα» ήταν ένα από τα επιχειρήματα που έπεσαν στο τραπέζι. Έβαλα τα ακουστικά μου στα αυτιά, πήρα το βιβλίο μου στα χέρια και μπήκα στο μετρό με κατεύθυνση τα Νότια. Προορισμός, το all day bar Mr. Fox. Δεν ήταν η πρώτη φορά που το επισκεπτόμουν. Μου αρέσει αυτό το μαγαζί, έχει μια λονδρέζικη αύρα αλλά καθόλου στημένο ύφος. Σίγουρα αν ήταν στο κέντρο θα ήταν το στέκι μου.

 

Την ώρα που έφτασα Mr. Fox, η παρέα είχε ήδη ξεκινήσει με τον πρώτο καφέ. Εδώ να σας πω ότι στο κομμάτι του καφέ συνεργάζονται με την εταιρία taf. Για να εναρμονιστώ με την ομάδα, ζήτησα και εγώ έναν freddo espresso και πήρα τον κατάλογο του brunch στα χέρια μου. Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά βρήκα δυο – τρία πιάτα που θα ήθελα να δοκιμάσω και όσο πιο πολύ τον «μελετούσα» τόσο ο αριθμός ανέβαινε. Καταλήξαμε να ζητήσουμε για αρχή τα Balagan Benedict, το Egg in a dough και μια σαλάτα Ceasar για ξεκάρφωμα. Τα αυγά ποσέ του benedict ήταν τοποθετημένα πάνω σε καψαλισμένο αβοκάντο, προσούτο και σε αφράτο briocheψωμάκι και σκεπάζονταν με μια ξινούτσικη σάλτσα hollandaise. Τα έσπαγες και γέμιζε όλο το πιάτο από το κόκκινο του κρόκου. Το Egg in a dough έμοιαζε πολύ με πεϊνερλί. Είχε μια γενναιόδωρη στρώση από λιωμένο τυρί και προσούτο και ένα αυγό στο κέντρο. Το ζυμάρι του μπορεί να μην ήταν τόσο αφράτο όσο θα ήθελα, όμως ήταν αρκετά νόστιμο. Όσο για την σαλάτα… θα πω ότι συμπλήρωνε ιδανικά τις δύο αυγοεπιλογές μας, δίνοντας τις απαραίτητες παύσεις φρεσκάδας ανάμεσα στις χορταστικές μπουκιές των άλλων δύο.

 

Φυσικά και δεν μείναμε μόνο σε αυτά. Σειρά πήρε το Vegan sando καθώς και το Morning burger. Το πρώτο θέλω να σας πω ότι με εξέπληξε ευχάριστα. Το μπιφτέκι του που φτιάχνεται εκτός των άλλων από πρωτεΐνη αρακά ήταν πολύ γευστικό και ερχόταν σε πλήρη ισορροπία με το γουακαμόλε αλλά και την ελαφρώς καυτερή sriracha. Το δε ψωμάκι του ήταν αφράτo και νόστιμο. Από την άλλη, το burger κέρδισε τις εντυπώσεις με την πληθωρικότητα του, τις λεπτές, τραγανές πατάτες και το smash μοσχαρίσιο μπιφτέκι του. Αφήστε που ταίριαξε και με το καυτερό Bloody Mary που είχα ζητήσει.

 

Για το τέλος αφήσαμε το Fruit crumble που στην ουσία είναι μια ζεστή τάρτα με φρούτα (φράουλες, ροδάκινο και μήλο) μαζί με παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης. Ωραίο για κλείσιμο ενός brunch, αλλά  θα μου άρεσε αν το ζυμάρι του ήταν πιο τραγανό (crumble) και ερχόταν σε αντίθεση με τα μαλακά φρούτα. Όπως και να έχει, το brunch που σερβίρουν στο Mr. Fox είναι πολύ νόστιμο και αξίζει η όποια ταλαιπωρία για να φτάσετε μέχρι την Γλυφάδα. Επίσης κάτι ακόμα σημαντικό ήταν το ευχάριστο και εξυπηρετικό σέρβις του που η αλήθεια είναι ότι δύσκολα το συναντά κανείς τελευταία. Για αυτό μην το σκεφτείτε και πολύ.

 

Λαοδίκης 38, Γλυφάδα, τηλ. 2108981654