Βάφλες με βρώμη και λίγες θερμίδες

Βάφλες με βρώμη και λίγες θερμίδες

Αφράτο, λαχταριστό που μυρίζει βούτυρο είναι ένα γλύκισμα που νοστιμίζει τα πρωινά ή τα απογεύματα μας και συνδυάζεται με παγωτό, μερέντα, φρούτα και σιρόπια.

 

Από τις πιο γνωστές του είδους είναι οι βελγικές. Οι βάφλες είναι ένα γλυκό που ιδιαίτερα στις ΗΠΑ κάνει “θραύση” καθώς είναι συνυφασμένο με την πρωινή διατροφική ρουτίνα πολλών Αμερικανών που συνήθως τις προσθέτουν βούτυρο και σιρόπι σφενδάμου. Υπό μία έννοια, η βάφλα έχει ελληνική “ρίζα” καθώς οι αρχαίοι Έλληνες μαγείρευαν επίπεδα κέικ, ψήνοντάς τα ανάμεσα σε δυο καυτές μεταλλικές πλάκες. Αξίζει να σημειωθεί πως τα 100 gr του εν λόγω γλυκίσματος, χωρίς επιπρόσθετα συστατικά, έχει περί τις 300 θερμίδες και η αλήθεια είνα πως δεν συστήνεται σε δίαιτες. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια εναλλακτική πρόταση για μια γευστική βάφλα, που μπορείτε να απολαύσετε χωρίς τύψεις. Δείτε τη συνταγή διά χειρός της Τζωρτζίνας Θεοφάνους, κλινικής διατροφολόγοςυ– διαιτολόγου.

 

Ποσότητα: 4 βάφλες

Θερμίδες: 164 ανά βάφλα

Υλικά

¾ του φλιτζανιού αλεύρι βρόμης

2 μεσαίες μπανάνες

2 αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

Εκτέλεση

Τοποθετήστε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν όλα ένας ομοιόμορφος χυλός. Ζεστάνετε τη μηχανή για φάβες και λαδώστε με ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας. Μόλις πάρει θερμοκρασία, ρίξτε μερικές κουταλιές της σούπας και ψήστε μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές. Σερβίρετε και την “στολίζετε” με τα αγαπημένα σας toppings. Προτείνουμε φυστικοβούτυρο, βατόμουρα και φυσικά σιρόπι σφενδάμου.