Ποιος είναι τελικά ο πιο αγαπημένος καφές παγκοσμίως;

Ποιος είναι τελικά ο πιο αγαπημένος καφές παγκοσμίως;

Latte, cappuccino, espresso, καφές φίλτρου… Οι επιλογές είναι πολλές, αν και ένας συγκεκριμένος καφές φαίνεται να ξεχωρίζει ως προς την προτίμηση των καταναλωτών.

 

Στα πλαίσια μιας πρόσφατης έρευνας του διαδικτυακού οδηγού fooding “Mashed”, 44.000 άνθρωποι παγκοσμίως ρωτήθηκαν για την επιλογή τους στον αγαπημένο τους καφέ, έχοντας να διαλέξουν από μια συγκεκριμένη γκάμα. Μπορεί οι απαντήσεις να ήταν εν μέρει ομοιόμορφα κατανεμημένες, παρ’ όλα αυτά “νικητής” αναδείχθηκε ο latte, με ποσοστό  32%. Στη δεύτερη θέση, ήταν η κατηγορία «άλλη επιλογή» που έλαβε το 25% των ψήφων. Η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που την επέλεξαν όμως, δήλωσαν ότι προτιμούν περισσότερο τον καφέ φίλτρου. Μάλιστα ορισμένοι εξ αυτών διευκρίνισαν τι είδους κόκκους επιθυμούν να χρησιμοποιούν ή κατέδειξαν συγκεκριμένο τρόπο παρασκευής του.

 

Ο cappuccino από την άλλη, κατέλαβε μόλις την τρίτη θέση με 24% των ψήφων, κάτι που μοιάζει παράδοξο καθώς ο συγκεκριμένος καφές δεν διαφέρει και πολύ από τον latte μιας και η διαφορά τους έγκειται στην αναλογία του αφρόγαλου και του γάλακτος. O δε espresso που είναι και η βάση των περισσότερων ροφημάτων του καφές, ήταν η λιγότερο αγαπημένη επιλογή που με ποσοστό μόλις 19% κατέλαβε την τελευταία θέση στην έρευνα.