Μια τράπουλα για τους λάτρεις του καφέ

Μια τράπουλα για τους λάτρεις του καφέ

Ονομάζεται Sip to Suit Cards About Coffee και είναι μια πρωτότυπη τράπουλα που όλοι θα θελήσουν να έχουν στην συλλογή τους.

 

Έχετε ποτέ φανταστεί να παίζετε χαρτιά και ταυτόχρονα να μαθαίνετε τι είναι το V60, το chemex, ο καφές bonbon, ποια είναι τα επίπεδα καβουρδίσματος ενός καφέ αλλά και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για αυτόν; Κάτι τέτοιο σκέφτηκε και ο Vincent Lam και δημιούργησε την Sip to Suit Cards About Coffee. Πρόκειται για μια έξυπνη τράπουλα που τα φύλλα της αναγράφονται μεθόδοι παρασκευής καφέ, συνταγές ροφημάτων και χρήσιμες συμβουλές.

 

Η ιδέα για την κατασκευή αυτής της τράπουλας υπήρχε πολλά χρόνια στο μυαλό του Vincent Lam αλλά δεν έβρισκε τον απαραίτητο χρόνο. Τελικά  την σχεδίασε εν μέσω lockdown και της καραντίνα στην οποία μπήκε αφού η γυναίκα του νόσησε από την Covid-19. «Με τα χρόνια είχα συγκεντρώσει πολλές συσκευές παρασκευής και εργαλεία του καφέ. Επίσης, σε ένα τετράδιο σημείωνα όλα αυτά που μάθαινα από τους baristi και από τα σεμινάρια που παρακολουθούσα» λέει ο Lam. «Όλες αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες λοιπόν, θεώρησα ότι θα ήταν ωραίο να τις μοιραστώ με έναν εύκολο και “παιχνιδιάρικο” τρόπο». Και κάπως έτσι γεννήθηκε η εν λόγω τράπουλα. Βέβαια, για την καλύτερη αξιοπιστία των πληροφοριών ζήτησε την βοήθεια ενός εκπαιδευτή barista, του Simon Gautherin, από το Σίδνεϊ.

 

 

Από τις αριθμημένες κάρτες της Sip to Suit, οι 18 μαύρες εξηγούν ισάριθμες διαφορετικές μεθόδους παρασκευής που γίνονται πιο πολύπλοκες όσο τα νούμερα ανεβαίνουν. Οι 18 κόκκινες, από την άλλη, εξηγούν συνταγές ροφημάτων καφέ, στις οποίες αυξάνεται αντίστοιχα η ένταση του καφέ. Οι κάρτες με τις μαύρες φιγούρες περιέχουν βασικές οδηγίες παρασκευής ενώ εκείνες με τις κόκκινες χρήσιμες συμβουλές. Οι άσοι περιγράφουν τις διαφορές μεταξύ των επιπέδων καβουρδίσματος και στα δύο τζόκερ θα βρείτε μια εισαγωγή και ένα γράφημα μετατροπής από ουγγιές σε ml. Την τράπουλα θα την βρείτε σε δύο εκδοχές: κανονική που κοστίζει γύρω 20 $ και αδιάβροχη στα 26 $.