World of Coffee Athens 2021

World of Coffee Athens 2021

Στα τέλη Φεβρουαρίου η τελική ανακοίνωση για την διοργάνωση ή μη του World of Coffee 2021 στην Αθήνα.

 

Είναι από τα πιο σημαντικά εμπορικά ραντεβού που δίνουν οι άνθρωποι του καφέ ανά τον κόσμο. Το World of Coffee διεξάγεται κάθε χρόνο τον Ιουνίου σε διαφορετική χώρα και προσελκύοντας όλους τους λάτρεις του πράσινου κόκκου (το 2019 στο Βερολίνο οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 11.000 ενώ οι εκθέτες τους 240). Η εξάπλωση όμως της Covid-19 έβαλε φρένο για το 2020 αναβάλλοντας την  προγραμματισμένη εκδήλωση που θα γινόταν στην Βαρσοβία. Όσο για το 2021 που πρόκειται να γίνει στην Αθήνα από τις 24 μέχρι τις 26 Ιουνίου η διεξαγωγή της είναι αβέβαια δεδομένων των συνθηκών.

 

Έτσι η SCA (Specialty Coffee Association) σε πρόσφατη ανακοίνωση της, που την υπογράφει ο Διευθύνοντας Σύμβουλος Γιάννης Αποστολόπουλος που εστάλη σε όλα τα μέλη της, αναφέρει ότι μέχρι την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, θα υπάρχει μια τελική απόφαση σχετικά με την διοργάνωση ή μη της εκδήλωσης και των σχετικών Πρωταθλημάτων του καφέ.

 

«Ο τελευταίος χρόνος ήταν δύσκολος για τον καφέ και τις συναφείς επιχειρήσεις. Η SCA παραμένει δεσμευμένη να επιτρέπει συνδέσεις μεταξύ αγοραστών και προμηθευτών μέσω εκδηλώσεων όπως το World of Coffee », έγραψε ο κύριος Αποστολόπουλος. «Σας ευχαριστούμε που παραμένετε μαζί μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή αλλά και για την υπομονή σας καθώς διαχωρίζουμε μια αβέβαια εποχή. Θα επικοινωνήσουμε ξανά πριν από το τέλος του μήνα» ήταν τα λόγια που έκλειναν την επιστολή του κ. Αποστολόπουλου στα μέλη της SCA.