Οι κάψουλες του Crop στο μικροσκόπιο

Οι κάψουλες του Crop στο μικροσκόπιο

Η τάση της κάψουλας καλά κρατάει. Έφτασε, λοιπόν η ώρα να δοκιμάσουμε εκείνες του Ηρακλειότικου coffee shop.

 

To Crop στο Ηράκλειο της Κρήτης είναι ένα από τα πρώτα σημεία στην πόλη από όπου ξεκίνησε η επέλαση του τρίτου κύματος του καφέ το 2013. Πίσω από αυτό το όμορφο καφέ, λοιπόν θα βρούμε τον Γιώργος Σπιθάκη, τον Δημήτρη Μαργαρίτη και τον Λευτέρη Κουλιουμουτζάκη. Η επιτυχία του δεν άργησε να φανεί και αμέσως έγινε ένα από τα αγαπημένα μέρη για καφέ και για brunch. Δεν ήταν μόνο το μέρος που έχει στηθεί, πάνω σε μια πράσινη, κρυμμένη πλατεία στο κέντρο του Ηρακλείου, αλλά και η καλή δουλεία που κάνουν τόσο στο κομμάτι του καφέ όσο και στο brunch. Για την ιστορία να σας αναφέρουμε ότι στο Crop έχουμε δοκιμάσει ένα από τα καλύτερα Croque Madame. Πέρυσι δε, άνοιξαν και ένα μικρό μαγαζί στην Αθήνα, σε ένα στενό κάθετο δρόμο στην Ερμού, στην είσοδο του αθλητικού καταστήματος Slamdunk by Sneaker.

 

Όμως ας αφήσουμε αυτά και ας περάσουμε στις κάψουλες που μόλις κυκλοφόρησαν. Ο Γιώργος πειραματιζόταν πολύ καιρό τώρα μέχρι να βρει το αποτέλεσμα που θα τον άφηνε ικανοποιημένο. Μόλις βρήκε την συνταγή που ήθελε, έβαλε μπρος την επιχείρηση «κάψουλες». Τις τοποθέτησε σε ανακυκλώσιμες συσκευασίες ανά δέκα και τις έβαλε στα ράφια τόσο του Crop στο Ηράκλειο όσο και στην Αθήνα.

 

Θα βρείτε λοιπόν τρεις διαφορετικές κάψουλες: μια με καφέ από την Βραζιλία, μια από την Αιθιοπία και μια decaf. Όλες είναι συμβατές με τις μηχανές Nespresso. Εμείς δοκιμάσαμε τις δύο πρώτες. Εκείνη με τον καφέ από την Βραζιλία έχει γλυκό, σοκολατένιο χαρακτήρα, με ισορροπία στις οξύτητες και γεμάτο σώμα. Διαθέτει μια ωραία και μακρά επίγευση με bitter στοιχεία (θα διακρίνετε την γεύση του κακάου αλλά και της καραμέλας). Τον δοκιμάσαμε και με γάλα και ταίριαζε παρά πολύ μιας και γινόταν ακόμα πιο γλυκόπιοτος. Τον εν λόγω καφέ μπορείτε να τον απολαύσετε μετά το γεύμα σας παρέα με ένα γλυκό, όπως μια μηλόπιτα ή ένα cinnamon rolls ή κάτι σοκολατένιο. Από την άλλη εκείνη με τον καφέ από την Αιθιοπία μπορεί να έχει και αυτή γλυκά χαρακτηριστικά όμως έχει περισσότερη οξύτητα. Στο στόμα είναι έντονες οι νότες από περγαμόντο και λεμόνι και στη μύτη τα αρώματα από γιασεμί. Έχει ενδιαφέρον να τον δοκιμάσετε σκέτο, χωρίς ζάχαρη και γάλα. Ίσως για πρώτο καφέ της ημέρας. Επίσης μπορείτε να τον συνδυάσετε με ένα όξινο γλυκό όπως μια τάρτα λεμονιού που όσο και αν σαν φαίνεται παράξενο κάνει ωραίο συνδυασμό.

 

Προς το παρόν το Crop δεν διαθέτει e-shop όποτε τις κάψουλες θα τις βρείτε στο κατάστημα του Ηρακλείου (Αρετούσας 4, τηλ. 2810221058) και της Αθήνας (Φωκίωνος 8, τηλ. 6959999544).