Η προσωπικότητά σου σε μια κούπα καφέ: Μια πρωτότυπη έρευνα

Η προσωπικότητά σου σε μια κούπα καφέ: Μια πρωτότυπη έρευνα

Τι θα μπορούσε άραγε να αποκαλύψει για την προσωπικότητά σας μια κούπα καφέ;

 

Έρευνα επιστημόνων μπορεί να αποκαλύψει πολλές πτυχές του χαρακτήρα σας, και μάλιστα με αρκετά μεγάλη ακρίβεια.  Ο Κλινικός Ψυχολόγος Dr. Ramani Durvasula του California State University προέβη σε μια εκτενή έρευνα ανάμεσα σε 1.000 ανθρώπους στο πλαίσιο συγγραφής του βιβλίου του “Αυτό που είσαι, καθορίζει τι θα φας: Άλλαξε τις διατροφικές σου συνήθειες, Άλλαξε τη ζωή σου”.

 

Διαβάστε παρακάτω τι ανακάλυψε

 

Σκέτος

 

Ο σκέτος, ή black coffee είναι χαρακτηριστικό δείγμα της απλότητας. Προτιμάτε τα πράγματα στη ζωή αγνά, ξεκάθαρα και “σκέτα”. Επιθυμείτε να λετε και να ακούτε τα πράγματα με το όνομά τους. Έχετε συχνά όμως ψυχολογικές μεταπτώσεις, και δεν επιτρέπετε να σας προσεγγίζουν εύκολα.  Πολύ δύσκολα θα αλλάζατε πράγματα στον εαυτό ή τη ζωή σας.

 

Espresso

 

Oι λάτρεις του εσπρέσσο έχουν πολλά από τα χαρακτηριστικά του. Οι προσωπικότητές τους φαίνεται να αντικατοπτρίζουν τις ιδιότητες και τις κοινωνικές αντιλήψεις για τον espresso: πικρές και δυνατές, αλλά επιβλητικές και υπερβολικές. Όσοι πίνουν εσπρέσο αγαπούν τα ταξίδια και πιθανότατα έχουν επισκεφτεί άλλη χώρα. Ίσως την Ιταλία;

 

Cappuccino/Frappuccino

 

Αν σας αρέσουν οι γλυκές, αφρώδεις ποικιλίες καφέ, είναι πιο πιθανό να είστε εξωστρεφής. Είστε επίσης πρωτοπόρος και διψάτε για περιπέτεια. Δυστυχώς, μπορεί επίσης να είστε τελειομανείς – ένα χαρακτηριστικό που υπονομεύει το ταλέντο σας και σας αφήνει το αίσθημα του ανικανοποίητου κατά καιρούς. Είστε επίσης μεταξύ των πιο ευαίσθητων τύπων προσωπικότητας και έχετε έντονη τάση να ανησυχείτε για μικρά πράγματα.

 

Flavored καφές

 

Σε όσους αρέσει ο αρωματισμένος καφές, είναι ονειροπόλοι, καλλιτεχνικές φύσεις, ακόμη και εφευρέτες!  Οι λάτρεις τέτοιου είδους καφέ είναι οι πιο δημιουργικοί όλων. Ωστόσο, όπως όλοι οι σπουδαίοι δημιουργοί και καλλιτέχνες, είναι ιδιότροποι και παρορμητικοί. 

 

Ντεκαφεϊνέ

 

Θέλετε να έχετε τον έλεγχο σε ό, τι και αν κάνετε, τόσο πολύ που μπορεί να σας κατηγορήσουν για εγωισμό. Έχετε εμμονή με την τελειότητα, ανησυχείτε για τα πάντα και δεν απολαμβάνετε κάτι αν δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχό σας.

 

Στιγμιαίος καφές

 

Δυστυχώς για όσους πίνουν αυτού του είδους του καφέ, λίγα έχουν γίνει γνωστά. Όπως αναφέρεται στην μελέτη, είτε είστε πολύ δραστήριοι και χρειάζεστε μια γρήγορη ένεση καφεΐνης, ή είστε λίγο… οκνοί και δεν καταβάλλετε μεγάλη προσπάθεια ακόμη και όταν πρέπει.