Μία σημαντική κίνηση από την KAFEA TERRA

Μία σημαντική κίνηση από την KAFEA TERRA

Η σπατάλη τροφίμων είναι ένα γεγονός που μας αφορά όλους. Το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων για ανθρώπινη κατανάλωση χάνεται ή σπαταλάται κάθε χρόνο, που μεταφράζεται σε 1,3 δισ. τόνους τρόφιμα, τα οποία για να παραχθούν «απασχολούν» το 28% της παγκόσμιας καλλιεργήσιμης γης!

 

Στην Ελλάδα, η σπατάλη τροφίμων συνυπάρχει, δυστυχώς, με υψηλά επίπεδα επισιτιστικής ανασφάλειας.

 

Στο πλαίσιο αυτό,  η μεγάλη εταιρεία εισαγωγής και εμπορίας καφέ, Kafea Terra. προχωρά σε μια σημαντική κίνηση για την οικονομία, την κοινωνία, το περιβάλλον και τον άνθρωπο. H εταιρεία αποφάσισε να δώσει το δυναμικό “παρών” στη μεγάλη συμμαχία για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων.

 

Δρώντας εθελοντικά και μέσα από την υπογραφή της Εθελοντικής Συμφωνίας Συνεργασίας η KAFEA TERRA ενώνει τις δυνάμεις της με περισσότερα από 20 συνεργαζόμενα μέρη, όπως είναι Επιχειρήσεις Τροφίμων και Εστίασης, φορείς  Ακαδημαϊκής & Ερευνητικής κοινότητας, ΜΚΟ, Δημόσιοι Οργανισμοί, κ.α.,

 

Στόχος είναι η ανάπτυξη συνεργειών για την ανάδειξη και διάδοση καλών πρακτικών όπως και την υλοποίηση δράσεων για την καταπολέμηση του φαινομένου στη χώρα μας.

 

Όπως αναφέρει η ίδια εταιρεία, “η σπατάλη τροφίμων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα παγκόσμια προβλήματα με σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία και επιτάσσει την άμεση ανάληψη δράσης”.