Τι μπορεί να κάνει έναν καφέ να κοστίζει 55 ευρώ;

Τι μπορεί να κάνει έναν καφέ να κοστίζει 55 ευρώ;

Το εξαιρετικό χαρμάνι, οι σπάνιοι κόκκοι καφέ, η εμπειρία κατανάλωσης του ροφήματος: Αυτά είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που μπορεί να κάνει έναν καφέ εξαιρετικά κοστοβόρο. Σε ένα κατάστημα στο Λονδίνο η τιμή του καφέ μοιάζει όντως εξωφρενική ωστόσο η διοίκηση έχει τις απαντήσεις.

 

Πρόκειται για το Queens of Mayfair, που άνοιξε τις πύλες του πριν από λίγους μήνες και υποστηρίζει ότι πουλάει τον πιο ακριβό καφέ στο Λονδίνο, ήτοι 55 ευρώ (50 στερλίνες).

 

Το “Cup of Excellence” Queens Coffee από την Αιθιοπία αγοράστηκε σε δημοπρασία από τον roaster της εταιρείας, Difference Coffee Co.

 

Σύμφωνα με την Queens of Mayfair, η Difference Coffee Co ήταν μία από τις δύο εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο που προσκλήθηκαν να αγοράσουν τον καφέ σε δημοπρασία. Οι σπάνιοι κόκκοι, που κέρδισαν την πρώτη θέση στο διαγωνισμό Cup of Excellence, συνήθως πωλούνται στο λιανεμπόριο για 2.000 στερλίνες ανά κιλό.

 

Μόλις παρασκευαστεί ο καφές στο Queens of Mayfair – μια διαδικασία που που προβλέπει οι κόκκοι να αλέθονται με το χέρι – σερβίρεται στους πελάτες σε ένα ποτήρι κρυστάλλου κρασιού.

 

Η διοίκηση του καταστήματος δηλώνει ότι μία μερίδα του καφέ είναι αρκετή για ένα ή δύο άτομα. Η Victoria Sheppard, συνιδιοκτήτης της Queens of Mayfair, δήλωσε ότι η εταιρεία είναι υπερήφανη που προσφέρει «τα καλύτερα προϊόντα». «Το να έχουμε έναν τόσο σπάνιο και περιζήτητο καφέ για να προσφέρουμε αληθινούς γνώστες υπογραμμίζει τα πρότυπα που στοχεύουμε», είπε.

 

Η γεύση σύμφωνα με τους ειδικούς είναι πραγματικά αξιοσημείωτη και μάλλον η υψηλή τιμή έχει νόημα. Εξάλλου ο καφές αυτός είναι ένα πολύ σπάνιο προϊόν και οι αγρότες που τον καλλιέργησαν, πληρώθηκαν 150 φορές πάνω από τη συνηθισμένη τιμή για τους συγκεκριμένους κόκκους.