Επιδότηση 50% για θερμάστρες στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Επιδότηση 50% για θερμάστρες στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Το υπουργείο Ανάπτυξης εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει επιδότηση στα μαγαζιά εστίασης για θερμάστρες, προκειμένου ο κόσμος να κάθεται έξω και όσο χειμωνιάζει.

Του Κώστα Καπερώνη

 

 

Κίνητρα στις επιχειρήσεις εστίασης, ώστε να προμηθευτούν θερμάστρες εξωτερικού χώρου, εξετάζει να δώσει το υπουργείο Ανάπτυξης.

 

Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να βρεθεί τρόπος για να λειτουργήσουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με κάθε δυνατό τρόπο, καθώς ο κορονοϊός «εξαπλώνεται», ειδικά στην Αττική.

 

Οι θερμάστρες εξωτερικού χώρου είναι, κυρίως, τα λεγόμενα μανιτάρια υγραερίου, που όλοι έχουμε δει να τοποθετούνται ανάμεσα στα τραπέζια, στους εξωτερικούς χώρους των μαγαζιών, για να κάθονται οι πελάτες έξω και όταν έχει κρύο.

 

Ο στόχος είναι οι πελάτες να μη συνωστίζονται…  και ειδικά στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων που δεν είναι και πολύ εφικτό αυτό, αναμένεται να «βοηθήσει» η εν λόγω επιδότηση, που θα είναι της τάξεως του 50% μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.

 

Στην δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη!