Δίαιτα keto ή καφέ σκέτο…;

Δίαιτα keto ή καφέ σκέτο…;

O καφές είναι ιδανικό ρόφημα για δίαιτα, είναι απολαυστικός, επιταχύνει τον μεταβολισμό και μας γεμίζει ενέργεια.   Μπορεί  να καταναλώνετε με το  καθημερινό μας πρόγραμμα διατροφής, έχει ελάχιστες θερμίδες και το ιδανικότερο είναι να πίνετε σκέτος.

 

Ένας espresso έχει 3-5 θερμίδες όπως και ο στιγμιαίος, μια κούπα καφέ φίλτρου έχει περίπου 10-12 θερμίδες.   Αυτό που αυξάνει τις θερμίδες στον καφέ μας είναι τα συνοδευτικά του δηλαδή, η ζάχαρη, τα σιρόπια, το  γάλα και η σαντιγί. Μια κουταλιά ζάχαρης έχει περίπου 40 θερμίδες, τα σιρόπια αρκετά περισσότερες και η σαντιγί εκτός από αρκετές θερμίδες έχει και λιπαρά.

Ας το δούμε λίγο πιο αναλυτικά, ενώ ένας διπλός espresso έχει περίπου 10 θερμίδες ένας cappuccino μόνο και μόνο επειδή προσθέσαμε γάλα φτάνει τις 100 θερμίδες. Αν μιλήσουμε και για latte τότε μιλάμε για ακόμη περισσότερες,  καθώς η ποσότητα του γάλατος είναι μεγαλύτερη. Σε αυτούς τους τύπους δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα χαμηλών λιπαρών γιατί δεν μπορεί να γίνει καλό αφρόγαλα.

 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε stevia αντί για ζάχαρη και έτσι θα έχετε την γλυκιά γεύση στον καφέ σας χωρίς θερμίδες,  κατάλληλη ακόμη και για διαβητικούς.  Αντί για πλήρες  γάλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα αμυγδάλου, σόγιας, ή βρώμης με τις μισές θερμίδες.

 

Ας απολαύσουμε τα αρώματα και την γεύση του καφέ της αρεσκείας μας χωρίς να επιβαρυνόμαστε με επιπλέον θερμίδες.