Lume: Ένας μύλος για… εκδρομή

Lume: Ένας μύλος για… εκδρομή

Ο Βασίλης Δημαράς ανακαλύπτει τον φορητό μύλο αλέσματος Lume και γίνεται ένα από τα αγαπημένα του gadget για τις διακοπές.

 

Συνήθως όταν ταξιδεύω ή πηγαίνω διακοπές παίρνω μαζί μου πάντα αλεσμένο καφέ. Έχω σταματήσει εδώ και καιρό να κουβαλώ τον χειροκίνητο μύλο άλεσης. Όχι γιατί πιάνει πολύ χώρο στη βαλίτσα, αλλά η διαδικασία του να αλέθω τον καφέ, πριν ακόμα να έχω ξυπνήσει καλά – καλά, γινόταν όλο και πιο κουραστική που πολλές την προσπερνούσα. Σίγουρα στην κούπα μου δεν έχω το αποτέλεσμα που θα ήθελα, αλλά κάποιες φορές δεν είναι κακό να συμβιβάζεσαι.

 

Φρένο σ’ αυτό τον συμβιβασμό μου, ήρθε να βάλει ο φορτικός, αυτόματος μύλος Lume. Ζυγίζει μόλις 600 γραμμάρια -είναι που κυκλοφορεί στην αγορά- και έχει περίπου το μέγεθος ενός μπουκαλιού νερού, πράγμα που σημαίνει ότι χωράει οπουδήποτε. Ο χρόνος που θα χρειαστεί να αλέσει τον καφέ, μπορεί να είναι πιο αργός σε σύγκριση με τους οικιακούς μύλους, όμως το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει. Τα μαχαίρια του, αλέθουν ομοιόμορφα τους κόκκους του καφέ, κάτι που σ’ έναν χειροκίνητο μύλο ήταν δύσκολα να επιτευχθεί -πείτε λοιπόν αντίο στις πικράδες. Το Lume επιπλέον, σας δίνει την δυνατότητα να ρυθμίσετε εσείς οι ίδιοι την άλεση που θέλετε. Την πρώτη φορά, ίσως να δυσκολευτείτε και να σας πάρει λίγο χρόνο παραπάνω, όμως όταν το βρείτε, τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα και διασκεδαστικά. Στον κάδο συλλογής υπάρχουν σημάδια σε γραμμάρια, ώστε θεωρητικά να μην χρειάζεται να φέρετε και μια ζυγαριά- αν και εγώ την κουβαλώ καλού κακού.

 

Κάτι ενδιαφέρον αλλά ταυτόχρονα και πρωτότυπο που έχει το Lume είναι ότι διαθέτει έξι εξαιρετικά φωτεινά φώτα LED. Αν λοιπόν, σας έλεγα ότι μπορεί να λειτουργήσει και ως πηγή φωτός στο κάμπινγκ δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή. Τέλος, η τροφοδοσία του γίνεται από μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία –φορτίζει με USB καλώδιο- και διαρκεί για 50 αλέσματα ή έως και 20 ώρες παράγοντας φως.

 

Το Lume είναι μια καλή αγορά, αν και λίγο ακριβή, που αν είστε λάτρεις του κάμπινγκ και του καλού καφέ θα την λατρέψετε.