Dizer: Πίνοντας καφέ με στιλ στον πεζόδρομο

Dizer: Πίνοντας καφέ με στιλ στον πεζόδρομο

Το παρεΐστικo Dizer είναι μια όμορφη παραφωνία στο κέντρο του Αμαρουσίου που αγαπά τον ποιοτικό καφέ.

 

του Βασίλη Δημαρά

 

Στο Μαρούσι τα μέρη όπου μπορεί κανείς να απολαύσει έναν ποιοτικό καφέ είναι λίγα. Θα έλεγα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Και δεν είμαι καθόλου υπερβολικός. Ένα από εκείνα τα μαγαζιά που σέβονται τον πράσινο κόκκο, λοιπόν, είναι και το Dizer. Μας είχε συστηθεί πριν από τέσσερα χρόνια στην Πεύκη, όπου άνοιξε το πρώτο κατάστημα. Από πέρυσι το βρίσκουμε πλέον και στο κέντρο του Αμαρουσίου, σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους πεζοδρόμους του, εκείνον της οδού Δήμητρας.

 

Η διακόσμησή του δεν θυμίζει καθόλου το λευκό αδερφάκι του στην Πεύκη. Εδώ οι αποχρώσεις του πράσινου μπλέκονται μ’ εκείνες του απαλού καφέ και παίζει σε πιο λιτές και κλασικές γραμμές. Οι τζαμαρίες ανοίγουν και του δίνουν περισσότερο χώρο, ενώ πλέον βγάζει και αρκετά τραπεζάκια μπροστά στον πεζόδρομο. Στο εσωτερικό τώρα, η μπάρα είναι σε περίοπτη θέση και φυσικά είναι εξοπλισμένη με όλα τα απαραίτητα «παιχνίδια» του καφέ, ενώ στο βάθος βρίσκεται η ανοιχτή κουζίνα.

 

Ο καφές που χρησιμοποιούν είναι από την εταιρία Area 51 και διαθέτουν τρεις διαφορετικούς αυτή τη στιγμή. Έναν από την Βραζιλία που είναι και ο καφές ροής τους, έναν από την Αιθιοπία και έναν από την Παπούα Νέα Γουινέα. Δοκίμασα αρχικά εκείνον από τη Βραζιλία σε freddo espresso. Ισορροπημένο φλιτζάνι χωρίς οξύτητες, αρκετές νότες από σοκολάτα και ευχάριστη επίγευση. Ταιριάζει ιδανικά και με γάλα σε cappuccino αλλά ακόμα πιο πολύ σε κρύο flat white γιατί δεν χάνει τον χαρακτήρα του. Αντίθετα εκείνος από την Παπούα είναι ένας πολύ φρουτώδης και ιδιαίτερος καφές. Σε καμία περίπτωση δεν θα τον ζητούσα σε κάποιο ρόφημα καφέ με γάλα. Μόνο σε espresso και μάλιστα κρύο για να απελευθερώνει όλα τα εξωτικά αρώματά του και να αφήνει στο στόμα τη γεύση του μάνγκο αλλά και της φράουλας. Δοκίμασα επίσης και τον cold brew που για την παρασκευή του χρησιμοποιούν Αιθιοπία. Η ευχάριστη αίσθηση της bitter σοκολάτας είναι έντονη από την πρώτη γουλιά ενώ στο τελείωμά της αφήνει πιο γλυκές νότες. Όσο μένει στο ποτήρι, «ανοίγει», γλυκαίνει ακόμα περισσότερο και γίνεται πολύ ευχάριστος. Ταιριάζει ωραία με τα γλυκά κέικ που έχουν και πιο πολύ με το σοκολατένιο.

 

Στο Dizer σερβίρουν καθημερινά και brunch με πληθωρικά burgers και αμαρτωλά γλυκά pancakes. Γι’ αυτά όμως θα σας μιλήσω μια άλλη φορά.

 

Info

Δήμητρας 17, Μαρούσι, τηλ. 2108066692