Κώστας Κομνηνάκης: Αναδείχτηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής Καφέ-Cezve/Ibrik

Κώστας Κομνηνάκης: Αναδείχτηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής Καφέ-Cezve/Ibrik

Ελληνικός ή Τούρκικος; Ένα είναι σίγουρο, ότι τον καλύτερο καφέ στο μπρίκι θα το πιει κανείς από τα χέρια ενός Έλληνα και συγκεκριμένα από τον Κώστα Κομνηνάκη, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα αναδείχτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής Cezve/Ibrik στο πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Ντουμπάι, εκπροσωπώντας την Ελλάδα! Ο Κ.Κομνηνάκης εργάζεται ως barista στο «Just Made 33» και προπονήθηκε για την πρωτιά με την πολύτιμη βοήθεια της «Sapid Coffee Roasting».

Για να κατακτήσει την πρώτη θέση στον πανελλαδικό διαγωνισμό, χρησιμοποίησε καφέ ποικιλίας Geisha με το όνομα «Sweet Princess» από τον Παναμά.
Παραγωγός ο Graciano Cruz: «Ένας πραγματικά εξαιρετικός καφές, ο οποίος φύεται σε υψόμετρο 2.000m και έκανε πέντε χρόνια να ευδοκιμήσει, με πολύπλοκες γεύσεις. Το “Signature” ήταν ένας συνδυασμός του παραπάνω καφέ με μαύρο τσάι με ροδοπέταλα, αποξηραμένα coffee fruits και χαρουπόμελο».

Αυτή η πρωτιά του χάρισε το διαβατήριο για το Ντουμπάι και την κατάκτηση εν τέλει, της πρωτιάς σε παγκόσμιο επίπεδο!

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Hazal Atesoglu από την Τουρκία και την τρίτη θέση ο Karthikeyan Rajendran από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τώρα, αν θέλετε και εσείς να γευτείτε αυτόν τον τέλειο καφέ σε μπρίκι δεν χρειάζεται να πάτε στο Ντουμπάι. Αρκεί ένα ταξίδι στην Αθήνα, όπου δουλεύει ως barista στο καφέ «Just made 33» στο κέντρο της Αθήνας!