Η Γοητεία Του Μodbar

Η Γοητεία Του Μodbar

Το Modbar κατασκευάζεται στις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στην πολιτεία της Indiana. Αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι το ότι επενδυτές σε αυτό το project είναι δυο κολοσσοί στην βιομηχανία του καφέ: Η γνωστή σε όλους μας για τις καταπληκτικές χειροποίητες μηχανές espresso, La Marzocco, καθώς και η εταιρία Marco Beverage Systems.

Όλα άρχισαν όταν ο Corey Waldron, ιδρυτής του Modbar, ψήστης τότε στο Old Crown, το οποίο ήταν το πρώτο specialty coffee shop στην Indiana, ξεκίνησε να δουλεύει το πρώτο του project με την ονομασία Jet Steam Ai-1. Ήταν ένα πρωτότυπο μηχανής espresso, όπου τα μέρη της ήταν κάτω από τον πάγκο του μπαρ. Παρουσιάστηκε από τον ίδιο το 2007 στην έκθεση της SCAA, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να βγει στην παραγωγή. Αυτό το πρωτότυπο έθεσε τις βάσεις για το Modbar…

Όσον αφορά τα τεχνικά μέρη το Modbar αποτελείται από 3 πτυχές:

1.)Espresso 2.)Steam 3.)Pour over

Πρωτοτυπία:

Το σύστημα αυτό, έρχεται να εκτινάξει την διαδραστικότητα μεταξύ barista και πελάτη στα ύψη! Η απλή διαδικασία της παραγγελίας ενός καφέ στο μπαρ, γίνεται πλέον μάθημα-σεμινάριο για τον πελάτη, καθώς σε απόσταση μερικών εκατοστών από αυτόν, ακριβώς μπροστά στα μάτια του, εκτελείτε η παρασκευή του καφέ του!