SMaAK: Πράσινη Σαλάτα – «Super Food»

SMaAK: Πράσινη Σαλάτα – «Super Food»

ΥΛΙΚΑ : Λόλα κόκκινη, κέιλ, baby σπανάκι, γαλλικό μαρούλι, άγρια ρόκα, 3 ξερά σύκα, 10 μάντολες, 26 γρ. αβοκάντο, cranberry, 15 γρ. καρύδια, λιναρόσπορο, γκότζι μπέρι, καβουρδισμένο σουσάμι, 70 γρ. ανθότυρο, κριτσίνια πολύσπορα.
Συστατικά για την βινεγκρέτ ροδιού – με θυμαρίσιο μέλι: 1 κουτ. γλ. μουστάρδα,10 γρ. μέλι, 10 γρ. ζάχαρη άχνη, 20 ml βαλσάμικο, 40 ml χυμό ρόδι, 30 γρ. σησαμέλαιο, 70 γρ. ελαιόλαδο, 70 γρ. ηλιέλαιο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε τα γκότζι μπέρι σε ένα μπολ με νερό για 5 λεπτά έως ότου μουλιάσουν. Σε μια μπασίνα τοποθετούμε τις πρασινάδες, τα ξερά σύκα, τις μάντολες, το αβοκάντο, το λιναρόσπορο, τα καρύδια και το cranberry.Στεγνώνουμε τα γκότζι μπέρι και τα τοποθετούμε και αυτά στην μπασίνα. Ρίχνουμε την βινεγκρέτ και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια για να μην «πληγώσουμε» τα λαχανικά μας. Σερβίρουμε στο πιάτο και τοποθετούμε το ανθότυρο. Πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι. Ραντίζουμε με βινεγκρέτ και στήνουμε τα κριτσίνια στην κορυφή της σαλάτας. Προαιρετικά προσθέτουμε σπόρους ροδιού για το σερβίρισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ: Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από τα λάδια. Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα προσθέτουμε σιγά– σιγά τα λάδια μέχρι να δέσει η βινεγκρέτ.

 

SMaAK

A: Hρώων Πολυτεχνείου 7, Πειραιάς

Τ: 210 41 77 772

F: SMaAK

Chef: Θάνος Καραβίας