Κωνσταντίνος Παύλου

Κωνσταντίνος Παύλου

Η επιθυμία μου να γίνω barista μου χτύπησε την πόρτα όταν: Mύρισα τα αρώματα του ελληνικού καφέ στο σπίτι. Εκεί ξεκίνησε η περιέργειά μου να ανακαλύψω τι κρύβεται πίσω από αυτό το καθημερινό ρόφημα. Η περιέργεια έγινε έρευνα και η έρευνα πάθος για τον καφέ…

Ο καφές με τα περισσότερα likes:Ο γνωστός σε όλους μας IrishCoffee.

Νέο coffeetrend: Coldbrew ή αλλιώς η κρύα απόσταξη καφέ.

Αγαπημένο εργαλείο – αξεσουάρ: Το tamper, αφού με το σωστό tamping μπορούμε να επιτύχουμε ένα ιδανικό φλιτζάνι espresso.

Αξέχαστη εμπειρία πίσω από τον πάγκο μου: Όταν σε ένα καφέ της Ύδρας δώσαμε περισσότερα από 15 κιλά espresso σε μία βάρδια.

Η συμβουλή που δίνω σε όποιον θέλει να γίνει barista: να ενημερώνεται συνεχώς για τις νέες τάσεις στον χώρο του καφέ

Το όνειρό μου ως barista: Να επισκεφτώ φυτείες καφέ στην Αιθιοπία, ώστε να ζήσω από κοντά αυτή τη μαγευτική εμπειρία.

 

 

all about coffee mocha bianca 200x200Me & My Coffee:  “Mocha Bianca”

Υλικά: 50 mlδιπλού espresso Mokasirs Oro, 100 ml γάλα, 20 γρ. λευκή σοκολάτα Mokasirs, 20 ml σιρόπι καρύδα

Ποτήρι: Ποτήρι κρασιού

Εκτέλεση: Βάζουμε το σιρόπι στο ποτήρι μας. Ζεσταίνουμε τη λευκή σοκολάτα με το γάλα στον ατμό της μηχανής στους 100oC ή μέχρι να πάρει την υφή της mousse. Εκχυλίζουμε στο ποτήρι μας 50ml διπλού espressoMokasirsOro και στο τέλος προσθέτουμε με προσοχή το ρόφημα της λευκής σοκολάτας.