Τι γυρεύει ο specialty coffee στο σουπερμάρκετ;
Το σουπερμάρκετ δεν είναι το πρώτο μέρος που έρχεται στο μυαλό όταν θέλει κανείς να αγοράσει καφέ υψηλής ποιότητας. Κι όμως, σε ώριμες αγορές, όπως η Βόρεια Αμερική, η Δυτική Ευρώπη και η Αυστραλία, αυτό δείχνει να αλλάζει…
Τα ράφια των σουπερμάρκετ, άλλοτε εφοδιασμένα μόνο με προϊόντα καφέ χαμηλής ποιότητας και σκούρου καβουρδίσματος, σήμερα εκθέτουν όλο και περισσότερο specialty-grade κόκκους καφέ, ready-to-drink ροφήματα, cold brew, ακόμα και σκόνες matcha. Πολλά γνωστά καφεκοπτεία του «Τρίτου Κύματος» έχουν εδραιώσει πλέον την παρουσία τους σε τοπικά καταστήματα και αλυσίδες, ενισχύοντας την ποιότητα των προϊόντων που προσφέρουν. Ωστόσο, η συνολική ποιότητα και η ποικιλομορφία των προϊόντων καφέ που συναντά κανείς στα καταστήματα τροφίμων παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.
Η πώληση σε σουπερμάρκετ και παντοπωλεία μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετικά πολύτιμη πηγή εσόδων για τους καβουρδιστές καφέ υψηλής ποιότητας, διευρύνοντας τη βάση πελατών τους και δημιουργώντας ευκαιρίες για καινοτομία και προώθηση υψηλότερων στάνταρ. Από την άλλη όμως, δεν είναι εύκολο να κινηθεί κανείς σε αυτή την αγορά, καθώς θα πρέπει να διεκδικήσει χώρο στο ράφι από πολλές μεγάλες μάρκες.
Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό ρεπορτάζ του Perfect Daily Grind

