Ολοκληρώθηκε το 25ο World Barista Championship – Κορυφαίος barista στον κόσμο ο Αυστραλός Jack Simpson
Ολοκληρώθηκε το 25ο World Barista Championship, ύστερα από 5 μέρες γεμάτες δημιουργικότητα, ξεχωριστές εμφανίσεις και σύνδεση της κοινότητας.
Καλύτερος barista στον κόσμο ανακηρύχθηκε ο Jack Simpson, δύο φορές πρωταθλητής Αυστραλίας, ο οποίος διαθέτει πάνω από 10 χρόνια εμπειρία σε όλη την αλυσίδα αξίας του καφέ, από τo sourcing μέχρι τη στρατηγική πωλήσεων.
Η τελική κατάταξη έχει ως εξής:
1. Jack Simpson, Αυστραλία
2. Simon SunLei, Κίνα
3. Ben Put, Καναδάς
4. Jason Loo, Μαλαισία
5. Hiroki Ito, Ιαπωνία
6. Christopher Sahyoun Hoff, Δανία.
Την Ελλάδα εκπροσώπησε με δημιουργικότητα και επαγγελματισμό η Πέννυ Χαλκιαδάκη της Taf Coffee, παρουσιάζοντας την ιδέα της «Momentum», βασισμένη στην καινοτόμα τεχνική του αλεσμένου καφέ με άζωτο:
Το φετινό πρωτάθλημα διεξήχθη από τις 17 έως τις 21 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της HostMilano. Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 50 ταλαντούχοι πρωταθλητές από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στη διοργάνωση παρασκευάζοντας 4 εσπρέσο, 4 ροφήματα με βάση το γάλα και 4 signature δημιουργίες κατά τη διάρκεια μιας 15λεπτης performance. Οι επιδόσεις τους αξιολογούνται αυστηρά από ομάδα πιστοποιημένων κριτών, ως προς τη γεύση, την καθαριότητα, τη δημιουργικότητα, την τεχνική επάρκεια και τη συνολική παρουσίαση.






