Κing’s ice: Tα μυστικά του σωστού πάγου

Κing’s ice: Tα μυστικά του σωστού πάγου

Οι καλύτεροι baristi αναφέρουν πάντα ότι, για τον τέλειο παγωμένο καφέ, ο πάγος είναι το Α και το Ω. Ο Βαγγέλης Κανάκης, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας «Κing’s ice», αποκαλύπτει όσα πρέπει να γνωρίζουμε.

 

Πόσα χρόνια  μετρά η εταιρεία σας; Πώς ξεκίνησε αυτή η ιδέα;

 

Η εταιρεία μας ιδρύθηκε το 2007. Η ιδέα ξεκίνησε από την μεγάλη έλλειψη πάγου, καθώς εργαζόμουν ως  υπεύθυνος σε διάφορα καφέ και κλαμπ.

 

Σήμερα, πόσα είδη πάγου διαθέτετε;

 

Έχουμε 5 διαφορετικά, είδη πάγου για να εξυπηρετούν την κάθε ανάγκη ων πελατών μας. Τα πέντε είδη είναι: τετράγωνος, σωληνωτός, στρογγυλός μασίφ 40γρ., στρογγυλός μασίφ 20 γρ. και nugget, που κυρίως χρησιμοποιείται για κρύα ροφήματα και κοκτέιλ.

 

Ποια είναι η διαδικασία παραγωγής;

 

Η διαδικασία παραγωγής έχει ένα διάγραμμα ροής, το οποίο αποτελείται από α) επεξεργασία νερού (από δίκτυο πόλης) β) εισαγωγή νερού σε μηχανήματα παραγωγής (παγομηχανές), γ) συσκευασία τελικού προϊόντος και δ) αποθήκευση σε ειδικούς χώρους -18 βαθμούς Κελσίου. Όλη αυτή η διαδικασία πιστοποιείται  από αρμόδιους  φορείς για την ασφάλεια του προϊόντος.

 

Πώς συμβουλεύετε τους πελάτες σας να διατηρούν-αποθηκεύουν τον πάγο;

 

Η αποθήκευση γίνεται σε καταψύκτες που είτε τους δανείζουμε, είτε έχουν στα καταστήματα. Η συμβουλή μας είναι ότι η σωστή αποθήκευση, ώστε να μην υποστεί αλλοίωση το προϊόν, είναι να μην αποθηκεύονται με άλλα  είδη κατάψυξης τα οποία μπορεί να του αλλοιώσουν την τελική μορφή του ως προς την οσμή και τη θερμοκρασία.

 

Ο πάγος παίζει ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα του καφέ;

 

Φυσικά και παίζει ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα του καφέ! Ως προς τα γραμμάρια για να μην αλλοιώσουμε την ποιότητα του καφέ και ως προς τη θερμοκρασία, ώστε ο καταναλωτής να έχει στα χέρια του ένα σωστό παγωμένο ρόφημα και όχι αλλοιωμένο. Βασική προϋπόθεση των παραπάνω είναι ο πάγος να είναι αποθηκευμένος τουλάχιστον 24ωρες στους -18 και κάτω.

 


Τι πρέπει να προσέχουμε για να αποφεύγουμε αυτό που λέμε «να νερώσει» ο καφές;

 

Για να επιτύχουμε ένα σωστό αποτέλεσμα θα πρέπει να ακολουθούμε ακριβώς τις οδηγίες που δίνουν οι εταιρίες του καφέ ως προς την εκτέλεση της παρασκευής. Τα μαγαζιά που δουλεύουν κυρίως take away ή delivery να τηρούν τους ανάλογους χρόνους παράδοσης ώστε το προϊόν να φτάνει σωστό στον προορισμό του .

 

Aπό το Coffee&Brunch Magazine