Λαχταριστό brunch εκεί που σκάει το κύμα (I)
Η θάλασσα προσφέρει δροσιά, χαρά, ψυχική ανάταση και γαλήνη. Ανεξαρτήτως εποχής, δηλαδή, αποτελεί ένα καταφύγιο χαλάρωσης, διώχνοντας το άγχος, την ένταση της καθημερινότητας, τις άσχημες σκέψεις. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι επιστημονικές μελέτες που έχουν διαπιστώσει ότι η θέα της θάλασσας και η επαφή με το θαλασσινό νερό απελευθερώνουν ενδορφίνες, τα φυσικά αντικαταθλιπτικά του ανθρώπινου οργανισμού, χαρίζοντάς μας μια αίσθηση ευεξίας. Αυτήν ακριβώς που μπορούμε ευτυχώς να βιώσουμε χωρίς να μπούμε στο πλοίο με προορισμό κάποιο κυκλαδίτικο νησί.
Στο νότιο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, από τον Πειραιά και το Παλαιό Φάληρο μέχρι τον Άλιμο, τη Βούλα και τη Βουλιαγμένη, απλώνονται αμμουδιές και θάλασσες για κολύμπι, ήλιο, άραγμα στην καυτή άμμο, παιχνίδια μέσα και έξω από το νερό, αλλά και καλό καφέ και φαγητό –δεν είναι τυχαίο που λέμε ότι «η θάλασσα ανοίγει την όρεξη».
Γι’ αυτό συγκεντρώνουμε seaside spots –καφέ, beach bars, εστιατόρια– που σερβίρουν γλυκό και αλμυρό brunch εκεί που σκάει το κύμα.
Από τη Χριστίνα Φαραζή
Ιστιοπλοϊκός
Ο ριζικά ανακαινισμένος χώρος του φημισμένου Ιστιοπλοϊκού στο Μικρολίμανο αποτελεί έναν διαχρονικό προορισμό για κάθε ώρα της ημέρας για τους Πειραιώτες και μη. Στο πλούσιο μενού του συναντάμε πρωινό και brunch, με επιλογές όπως σοκολατένια pancakes για τους γλυκατζήδες, σφακιανή τυρόπιτα με τηγανητά αβγά μάτια και λουκάνικα, για όσους προτιμούν ένα παραδοσιακό αλμυρό πιάτο, και αβγά ποσέ με ψωμάκια English muffin, μοτσαρέλα, ντοματίνια, πέστο και Ολλαντέζ βασιλικού για εκείνους που αναζητούν νέες γευστικές εμπειρίες. Τα συνδυάζουμε με εξαιρετικής ποιότητας espresso ή αντιοξειδωτικά και δροσερά smoothies.
INFO
Ακτή Μικρολίμανου, Πειραιάς, τηλ. 210 41 34 084
Napolitivo
Σε μια πολύ όμορφη τοποθεσία, στη Μαρίνα Φλοίσβου, ταξιδεύουμε στη γειτονική χώρα για να απολαύσουμε brunch αλά ιταλικά. Μεγάλη πρωταγωνίστρια του καταλόγου η αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα με την ελαφριά ζύμη, που παρασκευάζουν καθημερινά στο εστιατόριο pizzaioli εκπαιδευμένοι στην Ιταλία από μαέστρους του είδους. Στη συνέχεια, ωριμάζει για 12-24 ώρες πριν ψηθεί σε ξυλόφουρνο κατασκευασμένο στη Νάπολη με τούβλα από τον Βεζούβιο. Δοκιμάζουμε από τη μίνιμαλ Marinara μέχρι την Bufala Caprese με χειροποίητη σάλτσα πέστο και την Stracciatella με το ομώνυμο ιταλικό τυρί και αποξηραμένο σύκο. Τα αφράτα Pancakes Con Cioccolato με αρωματικό espresso είναι επίσης άχαστη επιλογή.
INFO
Λεωφόρος Ποσειδώνος 702, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 210 98 40 112
Nalu
Ένα από τα αγαπημένα στέκια των νοτίων προαστίων, με εξωτική αισθητική, θαλασσινή αύρα και ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα. Το πρωινό και το brunch του κινούνται σε κλασικές γραμμές, όπως τα αλμυρά και γλυκά pancakes, το avocado toast, το acai bowl με φρούτα του δάσους και γκρανόλα και, φυσικά, τα αβγά σε διαφορετικές εκδοχές: Croque Madame με αβγό μάτι, πατάτες με αβγά και τσορίθο, ομελέτα και scrambled eggs. Από τα σάντουιτς ξεχωρίζουμε το bagel με ταρτάρ σολομού και το sando με crispy κοτόπουλο. Όλα συνοδεύονται από ποικιλία καφέδων, σοκολάτες, χυμούς και τσάγια.
INFO
Λεωφόρος Ποσειδώνος, Άλιμος, τηλ. 210 98 80 990
Από το Coffee&Brunch Magazine