Επιτυχημένη Συμμετοχή του ΣΕΕΜΕ στην Έκθεση HORECA

Επιτυχημένη Συμμετοχή του ΣΕΕΜΕ στην Έκθεση HORECA

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Εξοπλισμού Μαζικής Εστίασης (ΣΕΕΜΕ) συμμετείχε ενεργά στην Έκθεση HORECA, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, δηλώνοντας ένα δυναμικό παρόν. Ο Σύνδεσμος συνέβαλε στην προώθηση της εξέλιξης στον χώρο της επαγγελματικής εστίασης με διάφορες εκδηλώσεις και ομιλίες.

 

Η κεντρική εκδήλωση του Συνδέσμου με τίτλο «Επαναπροσδιορίζοντας την ασφάλεια στη χρήση του επαγγελματικού εξοπλισμού» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11/2/2024. Τον λόγο είχαν οι διακεκριμένοι ομιλητές: Παναγιώτης Χατζηδημητράκης (Πρόεδρος του Συλλόγου Τεχνικών Ασφάλειας Ελλάδας), Γιάννης Σμαρνάκης (Πρόεδρος Τεχνολόγων Ελλάδος), Ιωάννης Μπερτσάτος (Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Διαπιστευμένων Φορέων Επιθεώρησης-Πιστοποίησης), Λεωνίδας Αυγεράκης (Αντιπρόεδρος ΣΕΕΜΕ), οι οποίοι συνέβαλαν με τις εμπεριστατωμένες απόψεις τους στο πάνελ ομιλιών, τοποθετώντας το ζήτημα της ασφάλειας στη χρήση εξοπλισμού ως μείζον θέμα για τον κλάδο και ανέδειξαν, ο καθένας από τη δική του πλευρά, την σπουδαιότητα και αναγκαιότητα εφαρμογής των κριτηρίων ασφαλείας.
Άλλες σημαντικές συμμετοχές του ΣΕΕΜΕ, προωθώντας κύρια ζητήματα του κλάδου του εξοπλισμού:

 

Την Παρασκευή 9/2/2024 στο γενικό πάνελ ομιλιών με θέμα: «Οι τελευταίες τάσεις στην Εστίαση: Επιστροφή στις κατσαρόλες» ο Πρόεδρος κος Πάνος Μωραΐτης, αναφέρθηκε στη σημασία της ορθής χρήσης του εξοπλισμού ως ένα απαραίτητο εργαλείο για την αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα σε μία επαγγελματική κουζίνα.

 

Παράλληλα, την Παρασκευή 9/2/2024 μέσα από την ομιλία με θέμα: «Το ΑΙ στην Εστίαση», η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων & Μάρκετινγκ του ΣΕΕΜΕ, Λίλα Καραποστόλη ανέδειξε όλες τις προοπτικές και προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης στην επαγγελματική εστίαση.
Τέλος, την Κυριακή 11/2/2024 στο πάνελ ομιλιών «Innovative Equipment Technology – Καινοτομίες στον εξοπλισμό εστίασης και εφαρμογές στην κουζίνα» διοργάνωσης της Λέσχης Αρχιμαγείρων, ο ΣΕΕΜΕ εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κο Πάνο Μωραΐτη, αναδεικνύοντας καινοτομίες στον εξοπλισμό εστίασης, επισημαίνοντας τη σημασία της γνώσης στη χρήση του εξοπλισμού.

 

Ο ΣΕΕΜΕ με τις συνεχείς δράσεις του, επιδιώκει διαρκώς να προωθεί την καινοτομία και την ασφάλεια στον κλάδο της μαζικής εστίασης, καθώς και να διαμορφώνει τις μελλοντικές τάσεις στον τομέα αυτό. Η συμμετοχή του στην HORECA αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.