ACF 2023: Happenings & διαγωνισμοί στα περίπτερα των εκθετών

ACF 2023: Happenings & διαγωνισμοί στα περίπτερα των εκθετών

Και τις τρεις ημέρες του Athens Coffee Festival, τα µεγαλύτερα και πιο εµβληµατικά coffee brands της ελληνικής και παγκόσμιας σκηνής σάς περιμένουν να σας κεράσουν καφεδάκι στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Και όχι μόνο!

 

Από 23-25 Σεπτεμβρίου, ανακαλύψτε μοναδικά happenings, ομιλίες, διαγωνισμούς, παρουσιάσεις νέων προϊόντων και πολλά άλλα που οι εκθέτες έχουν ετοιμάσει αποκλειστικά για εσάς στα περίπτερά τους.

Από παγωτό με γεύση… cold brew και coffee cocktails μέχρι cupping καφέδων, δείτε αναλυτικά τι δεν πρέπει να χάσετε!

 

Coffee Republic S.A./ Cafeistas

 

Η εταιρεία Coffee Republic S.A./ Cafeistas θα λανσάρει επίσημα το νέο cold brew Cafeistas σε αλουμινένιο κουτάκι 250ml. Σε συνεργασία με συνεργάτες θα διαθέτουν ένα διαφορετικό τρόφιμο με βάση το cold brew, καθημερινά στο περίπτερο 59.
* Σάββατο 11:00-16:00 Morris Brown Gelato – θα σερβίρει παγωτό με γεύση cold brew Cafeistas
* Σάββατο 17:00-21:00 The Dogs Place Athens Pub – θα σερβίρει Cocktail εμπνευσμένο από το cold brew Cafeistas
* Κυριακή 11:00-16:00 Περι Γης Grocery Bar – θα σερβίρει smoothie με cold brew
* Κυριακή 17:00-21:00 Salto Mortale – θα σερβίρει Cocktail εμπνευσμένο από το cold brew Cafeistas
* Δευτέρα 11:00-16:00 Holy Lliama – θα σερβίρει είδη αρτοποιείου με συστατικό cold brew Cafeistas
* Δευτέρα 17:00-21:00 Radar Athens – θα σερβίρει Cocktail εμπνευσμένο από το cold brew Cafeistas

 

KAWACOM

 

Στο περίπτερο 47 της εταιρείας KAWACOM θα «τρέχει» ένα διαγωνισμός – ερωτηματολόγιο καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ. Μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας οι ενδιαφερόμενοι θα απαντούν σε 7 ερωτήσεις και άμεσα θα κερδίζουν δώρα. Τα δώρα περιλαμβάνουν μπρελόκ barista, κούπες Utopia και κάψουλες για σύστημα τύπου Nespresso. Ακόμη το Σάββατο και  την Κυριακή από τις 18:00 – 21:00 θα έχουν happy coffee cocktail hour! Σε συνεργασία με την Tsaknakis Bros σε τμήμα του περιπτέρου θα φιλοξενούν τους εξαιρετικούς bartenders της εταιρίας Τσακνάκη που θα δημιουργούν για εσάς μοναδικές συνταγές κοκτέιλ με βάση τον καφέ και συγκεκριμένα το cold brew. Παράλληλα, η εταιρεία θα λανσάρει ένα νέο προϊόν. Μετά την επιτυχία του συσκευασμένου – ready to go Ipanema cold brew, θα παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό ώστε να δοκιμάσετε το Utopia Cold Brew ενώ, στη μεριά του eshop θα διατίθενται και περιορισμένος αριθμός προς πώληση για όποιον επιθυμεί να το αγοράσει.

 

LA MARZOCCO CYPRUS BY EQUIPME

 

Η εταιρεία LA MARZOCCO CYPRUS BY EQUIPME θα φιλοξενήσει άλλες εταιρείες/roasters (area51, Nestle, TDS, Fiore, Cafetiera, The roosters) οι οποίοι θα προωθούν το καφέ τους από το περίπτερο 39. (2 roasters την ημέρα). Ακόμη, θα «τρέχει» ένας διαγωνισμός barista (Crush the Rush beat the time) κάθε μέρα από τις 13:00-15:00 στον οποίο οι διαγωνιζόμενοι θα προσπαθούν να φτιάξουν ροφήματα και οι 3 πρώτοι/γρηγορότεροι του τριημέρου θα κερδίσουν δώρα. (Ο 1ος  μια μηχανή La Marzocco Linea Micra). Επίσης θα υπάρχει Bartender καθημερινά από τις 17:00 και μετά που θα σερβίρει Cocktails. Τέλος θα παρουσιαστεί ένα καινούργιο προϊόν, 1 grinder το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο φεστιβάλ.

 

Mr. Bean Coffee Company

 

Η εταιρεία Mr. Bean Coffee Company θα πραγματοποιήσει τις κάτωθι δράσεις στο περίπτερο 53:

 

* Cold brew cocktail Sessions, Σάββατο-Κυριακή-Δευτέρα, 17.00-19.00.

* Cupping some great coffees! Την Κυριακή 12.00-13.00 διοργανώνουν cupping καφέδων διαγωνιστικού χαρακτήρα! Θα γίνει Γευσιγνωσία μέσα από τη διαδικασία του cupping: Pink Bourbon – Colombia & San Gabriel Geisha – Costa Rica

 

Natives Family 

 

Η εταιρεία Natives Family θα παρευρεθεί στο περίπτερο 13 της YUM TALES την Κυριακή στις 16:00 έτσι ώστε να αναδείξουν τον καφέ τους μέσα από το γάλα Oatly που προωθεί η εταιρεία. Στο δικό της περίπτερο 10, η Natives Family  θα φιλοξενεί όλες τις ημέρες του φεστιβάλ, τη barista τους από την Ουκρανία Anna Soloviy εκπροσωπώντας την Κύπρο από το δεύτερο κατάστημα τους Natives Limassol.

 

Naturetech 

 

Η εταιρεία Naturetech το Σάββατο απόγεμα θα λανσάρει το νέο προϊόν “POWER PRO Junior” μπάρα πρωτεΐνης με smarties και μειωμένα ζάχαρα + βιταμίνες & μέταλλα. Την Κυριακή απόγεμα θα λανσάρει τις νέες ενεργειακές της μπάρες Flapjack με γεύσεις Strawberry Cheesecake, Cookies & Cream (Oreo) & Carrot Cake στο περίπτερο 3.

 

Roasting Warehouse Athens

 

Στο φετινό φεστιβάλ θα γίνει η πρώτη δημόσια παρουσίαση του brand, Roasting warehouse Athens, μαζί με την γκάμα των προϊόντων, blends, single origin specialty coffees όπως επίσης και την σειρά Competitor’s choice, που απευθύνεται σε διαγωνιστικού επιπέδου καφέδες. Θα τρέχει επίσης και ένας διαγωνισμός στο περίπτερο 6 στην Αίθουσα D07, όπου ο επισκέπτης απλά θα σκανάρει το QR code, θα συμπληρώνει τα στοιχεία του και θα μπαίνει στην κλήρωση με 1ο Βραβείο ένα Barista course με τον Νίκο Αντζαρά και 2o βραβείο 1κ καφέ.

 

* Κυριακή 13:00 ομιλία Νίκου Αντζαρά, Co owner – CEO Roasting Warehouse Athens στο περίπτερο της IRM coffee machines, με θέμα: Air Roasting technology.

 

* Κυριακή 16:30-18:30 Sensory judge στο διαγωνισμό της Eurogat.

 

YUM TALES

Και τις 3 ημέρες του φεστιβάλ, από τις 10:00-19:00 θα γίνει take over του OATLY bar της εταιρείας YUM TALES στο περίπτερο 13, όπου διαφορετικά brands καφέ θα ετοιμάζουν ροφήματα με γάλα OATLY. Η ενέργεια θα λέγεται OATLY bar take over.

 

ήδιστον 

Η εταιρεία ήδιστον  με τα σπιτικά αναψυκτικά θα λανσάρει το καινούργιο τους προϊόν το Pink grapefruit/ Ροζ γκρέιπφουτ στο περίπτερο 15.