Τέσσερα κοκτέιλ με καφέ

Τέσσερα κοκτέιλ με καφέ

Από τον κλασικό Irish coffee και το Espresso Martini μέχρι μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή ενός Old Fashioned, ο καφές έχει μπει για τα καλά στον κόσμο των κοκτέιλ.

 

Ο καφές είναι ένα υλικό που όλο και περισσότεροι bartenders το επιλέγουν για να δημιουργήσουν ένα signature κοκτέιλ. Είναι ένα αρκετά ευέλικτο προϊόν που μπορεί να δώσει μια πιο σοκολατένια αίσθηση στο ποτό, ένα πιο στιβαρό χαρακτήρα και σε αντίθεση με τη ζάχαρη βελτιώνει την γεύση του. Παρακάτω σας έχουμε τέσσερις εύκολες συνταγές που βασίζονται στο αγαπημένο μας ρόφημα και μπορείτε να τις κάνετε εύκολα στο σπίτι. Δοκιμάστε τις.

 

Dead Rabbit Irish Coffee

Χρησιμοποιήστε blended ιρλανδικό ουίσκι και καφέ φίλτρου, για να φτιάξετε ένα απογευματινό, δυνατό, ζεστό κοκτέιλ με σαγινευτική κρέμα.

Συνταγή

Σε ποτήρι 180ml, προσθέστε 30ml blended ιρλανδικό ουίσκι, 100ml καφέ φίλτρου και 35 ml απλό σιρόπι ζάχαρης (φτιαγμένο από ίση ποσότητα ζάχαρης και νερού). Ολοκληρώστε με την προσθήκη σαντιγί και αν θέλετε πασπαλίστε με τριμμένη σοκολάτα ή φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο.

 

Prohibition Espresso Martini

Είναι το ποτό που απολαμβάνει ο James Bond με το πρωινό του. Δυνατό, έντονο, με γλυκό χαρακτήρα και πολύ γεύση… καφέ.

Συνταγή
Σε ένα shaker προσθέστε 45ml βότκα με γεύση καφέ. Γεμίστε το shaker με πάγο, ανακινήστε καλά. Στη συνέχεια περάστε το από σουρωτήρι (double strain) σε ένα ποτήρι coupe και ολοκληρώστε με ακατέργαστους κόκκους κακάο.
Για να φτιάξετε την vodka με γεύση καφέ απλά βάλτε στο μπουκάλι μια κουταλιά της σούπας κόκκους καφέ και αφήστε το για τέσσερις με πέντε ώρες. Στη συνέχεια αφαιρείτε τους κόκκους και μπορείτε να την διατηρήσετε στο ψυγείο για όσο θέλετε.

 

Mexican Coffee Old Fashioned

Αν σας αρέσουν οι πικρές και καπνιστές γεύσεις, αυτό είναι κοκτέιλ για εσάς.

Συνταγή

Σε ένα ποτήρι rocks, προσθέστε 7,5ml σιρόπι καφέ (2 δόσεις καστανή ζάχαρη διαλυμένες σε 1 δόση ζεστό καφέ φίλτρου), 2 δόσεις Hella Mexican Chocolate bitters ή Angostura bitters, 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας, 15ml mezcal και 60 ml tequila añejo. Προσθέστε ένα μεγάλο παγάκι και γαρνίρετε με ξύσμα λάιμ.

 

Slane Cold Brew

Αυτό το απίστευτα απλό κοκτέιλ ισορροπεί την οξύτητα του cold brew με τη γλυκιά επίγευση του ουίσκι.

Συνταγή

Σε ένα shaker προσθέστε πάνω από πάγο, περίπου 90 ml ουίσκι, 30ml σιρόπι / μέλι και 180ml cold brew. Ανακινήστε καλά για να διαλύσετε το σιρόπι και στη συνέχεια στραγγίστε σε ένα ποτήρι με φρέσκο ​​πάγο. Γαρνίρετε με 3 κόκκους καφέ.