Cold brew στο σπίτι: Μυστικά επιτυχίας

Cold brew στο σπίτι: Μυστικά επιτυχίας

Το “κλειδί” για το απόλυτα επιτυχημένο cold brew

 

Μια καλή λύση για έναν απολαυστικό home-made καφέ είναι ο cold brew, o οποίος ωστόσο απαιτεί μια συγκεκριμένη επεξεργασία για να είναι γευστικός.

 

Πρώτα απ ‘όλα, απαιτεί αρκετό χρόνο, και συγκεκριμένα από 10-20 ώρες. Δεύτερον, η παρασκευή του κρύου καφέ είναι πιο ακριβή, επειδή απαιτεί διπλάσιο αριθμό κόκκων καφέ από ένα κλασικό φλιτζάνι, κάτι που τον καθιστά εξαιρετικά κοστοβόρο.  Επιπλέον, η κρύα παρασκευή έχει  διαφορετική γεύση – είναι πιο ήπια και απορροφά λιγότερο την πολυπλοκότητα του μείγματος καφέ που χρησιμοποιείται. Όσοι προτιμούν τη γεύση του ζεστού καφέ αντιμετωπίζουν μια πρόκληση όταν παρασκευάζουν παγωμένο. Για… καλή σας τύχη ωστόσο, υπάρχει ένα απλό κόλπο για να φτιάξετε παγωμένο καφέ με υπέροχη γεύση: απλά ανακινήστε τον με πάγο.

 

Το “κλειδί” για μια υπέροχη γεύση παγωμένου καφέ είναι το εξής: Εάν έχετε πρόσβαση σε μηχανή εσπρέσο, ξεκινήστε παρασκευάζοντας την επιθυμητή ποσότητα καφέ. Για οποιονδήποτε άλλο τύπο καφετιέρας, χρησιμοποιήστε την κανονική ποσότητα αλεσμάτων για τη συνολική ποσότητα καφέ που στοχεύετε να φτιάξετε, ωστόσο πρέπει να χρησιμοποιήστε λιγότερο από το μισό (περίπου ⅖) του νερού που συνηθίζετε να βάζετε. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ένα εξαιρετικά δυνατό ρόφημα που δεν θα αραιωθεί υπερβολικά όταν προστεθεί στον πάγο. Η America’s Test Kitchen συνιστά να συνδυάσετε τον καφέ με πάγο και το γάλα της επιλογής σας σε ένα σέικερ για κοκτέιλ και στη συνέχεια να τον ανακινήσετε μέχρι να το αισθανθείτε δροσερό. Μετά από αυτό, σουρώνετε τον καφέ σε ένα φλιτζάνι με πάγο. Ανακινώντας το ρόφημα, το κάνετε να αφρίζει, με αποτέλεσμα ένα φλιτζάνι με ευχάριστη υφή.