Ηome tips για τον καφέ σας από μια Ιταλίδα barista

Ηome tips για τον καφέ σας από μια Ιταλίδα barista

Τι πιο ωραίο από έναν DIY πρωινό καφέ, σαν να ήταν παρασκευασμένος από barista. 

 

Η Sara De Luca, barista, ιδρύτρια του Invita Café με έδρα την Καλιφόρνια και με ρίζες ιταλικές παρέχει τα απόλυτα tips για τον πιο ωραίο καφέ στο σπίτι. 

 

  1. Προθερμάνετε τις κούπες σας

 

Tο κλειδί για έναν καλό εσπρέσσο έγκειται στη ν προθέρμανση της κούπας, σύμφωνα με τη De Luca. “Οι προθερμασμένες κούπες διατηρούν την κρέμα για περισσότερη ώρα και αφήνουν όλο το άρωμα του καφέ να αναπτυχθεί. “Βεβαιωθείτε ότι η μηχανή του εσπρέσσο σας έχει μια καλά θερμαινόμενη πλατφόρμα όπου μπορείτε να αφήσετε πάνω τα φλιτζάνια σας για να τα έχετε ζεστά και έτοιμα για χρήση”, λέει.

 

2.Καινοτομήστε με τα πρόσθετα

 

Για να έξτρα απόλαυση, εφοδιαστείτε με ένα premium σιρόπι μαύρης σοκολάτας. «Η προσθήκη σοκολάτας στον εσπρέσο είναι αρκετά δημοφιλής στην Ιταλία και προσθέτει ακριβώς τη σωστή ποσότητα γλυκύτητας», λέει η De Luca.

 

3. Χρησιμοποιείτε πάντα γάλα υψηλής ποιότητας

 

Ένα γάλα υψίστης ποιότητας είναι κατάλληλο για ένα παχύρρευστο και κρεμώδες καπουτσίνο ή macchiato. «Αν το γάλα σας είναι καλό, ο καπουτσίνο σας δεν χρειάζεται ζάχαρη», λέει η Ιταλίδα barista. «Όταν το γάλα θερμαίνεται σωστά, τα φυσικά σάκχαρά του θα κάνουν τη γεύση του καπουτσίνο σας φυσικά γλυκιά».

 

4. Προμηθευτείτε δροσερά δοχεία για τα συνοδευτικά του καφέ

 

Η σκόνη κακάο και τα μπαχαρικά όπως η κανέλα ή το μοσχοκάρυδο μπορούν να “απογειώσουν” ακόμη και το πιο απλό ρόφημα. “Επισκεφτείτε το αγαπημένο σας τοπικό κατάστημα οικιακών ειδών για να βρείτε το τέλειο σετ σέικερ από γυαλί που να ταιριάζει με τα μπαχαρικά σας” αναφέρει η De Luca.

 

5. Διατηρήστε το σταθμό του καφέ καθαρό και τακτοποιημένο

 

Στην τελική, ένα coffee station στο σπίτι πρέπει να είναι όσο πιο μινιμαλιστικό γίνεται. Πρέπει να εξασφαλίστε ότι έχετε άφθονο χώρο εργασίας, ώστε να μπορείτε να εξυπηρετήσετε όλους τους καλεσμένους σας ταυτόχρονα. «Προσπαθήστε να μην γεμίζετε το σταθμό σας», λέει η barista.

Όλα αυτά τα μικρά tips θα κάνουν σίγουρα τη διαφορά, εξασφαλίζοντάς σας ότι θα έχετε πάντα έναν γευστικό και περιποιημένο καφέ. 

 

Mε πληροφορίες από το www.thekitchn.com