Cheesecake σοκολάτας με άρωμα καφέ

Cheesecake σοκολάτας με άρωμα καφέ

Ένα δροσερό και απολαυστικό γλυκό για τις απογευματινές ώρες που μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα.

 

Υλικά

200 γραμμ. μπισκότα τύπου digestive

100 γραμμ. λιωμένο βούτυρο

70 γραμμ. κουβερτούρα

60 ml καφέ espresso

250 ml κρέμα γάλακτος

400 γραμμ. τυρί κρέμα

200 γραμμ. ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τον espresso και τον αφήνουμε και αυτόν να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει σαντιγί. Στο μπλέντερ τώρα χτυπάμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και τους ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στρώνουμε με το μείγμα του μπισκότου-βουτύρου την βάση του σκεύους όπου θα φτιάξουμε το cheesecake και το ισιώνουμε με ένα κουτάλι. Χτυπάμε το τυρί κρέμα μαζί με την άχνη και μετά από λίγο προσθέτουμε τη σαντιγί και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμα. Ύστερα ενσωματώνουμε την λιωμένη κουβερτούρα (που είναι ακόμα κάπως ρεστή) και τον καφέ και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Αδειάζουμε την κρέμα που έχουμε φτιάξει πάνω στο μπισκότο και την στρώνουμε ομοιόμορφα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει για τουλάχιστον 2 με 3 ώρες. Πριν το σερβίρουμε μπορούμε να το διακοσμήσουμε με τριμμένη σοκολάτα ή με μια κρέμα σοκολάτας καθώς και με κομματάκια από φουντούκι ή φρούτα της εποχής.