Επιβραδύνετε τη γήρανση του οργανισμού με αυτή την παρασκευή καφέ

Επιβραδύνετε τη γήρανση του οργανισμού με αυτή την παρασκευή καφέ

Το γεγονός ότι ο καφές αποτελεί ένα από το πιο αγαπημένα ροφήματα παγκοσμίως δεν μας εκπλήσσει. 

 

Κάποιοι από τους μακροβιότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο απολαμβάνουν καθημερινά ένα με δύο φλιτζάνια καφέ, κάτι που τους βοηθά να διατηρήσουν την ενέργεια τους. Ο καφές όμως,  δεν είναι απλώς ένα ρόφημα που μας χαρίζει ένα πρόσκαιρο ενεργειακό boost, αντιθέτως, προσφέρει πολλά και πιο μόνιμα οφέλη στην υγεία μας, όπως πρόληψη διαφόρων ασθενειών. Παράλληλα αποτελεί έναν από τους καλύτερους συμμάχους μας στην προσπάθεια να διατηρηθούμε υγιείς και να καταπολεμήσουμε ασθένειες που σχετίζονται με τη γήρανση.

 

Για να εκμεταλλευτείτε πλήρως τις αντιγηραντικές του ιδιότητες, πρέπει να τον καταναλώνετε σκέτο. Η κατανάλωση καφέ σε τακτική βάση μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και διαβήτη τύπου Β, καθώς και τον κίνδυνο θνησιμότητας από διάφορες αιτίες. Συν τοις άλλοις, ο καφές μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τις εκφυλιστικές ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία.

 

Σύμφωνα με μια ανασκόπηση από το Journal of Alzheimer’s Disease, η κατανάλωση καφέ συνδέθηκε με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης άνοιας και νόσου του Αλτσχάιμερ σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς και της νόσου του Πάρκινσον.

 

Πιείτε λοιπόν άφοβα 2-3 φλιτζάνια από το αγαπημένο σας ρόφημα σε καθημερινή βάση, αρκεί να μην το παρακάνετε με τα πρόσθετα, όπως ζάχαρη, σιρόπια, κρέμες κ.ο.κ.