To γλυκό του καλοκαιριού με καφέ και ρικότα

To γλυκό του καλοκαιριού με καφέ και ρικότα

Δροσιστικό, εύκολο και άκρως απολαυστικό το συγκεκριμένο επιδόρπιο θα βάζει νοστιμιά στα ζεστά απογεύματα σας.

 

Διανύουμε την καλοκαιρινή περίοδο και ο καιρός επιτάσσει γλυκά ανάλαφρα, δροσερά και φυσικά να μην απαιτούν ιδιαίτερο κόπο για την παρασκευή τους. Η παρακάτω συνταγή είναι ιδανική για όσους αγαπούν τα γλυκά το καλοκαίρι, με μια τυρένια (καθώς περιέχει ρικότα), ανάλαφρη γεύση με νότες καφέ, ενώ διαθέτει κρεμώδη υφή και πλούσιο σώμα.

 

Υλικά

6 κ. σ. espresso (ή δύο δόσεις)

250 γραμμ. ρικότα

4 κ. σ. σταφίδες

3 κ. σ. ρούμι ή μπράντι

50 γραμμ. μαύρη ζάχαρη

150 ml κρέμα γάλακτος

50 γραμμ. ξύσμα σοκολάτας

 

Εκτέλεση

Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε τις σταφίδες με το ρούμι, τον καφέ και τη ζάχαρη. Τα αφήνετε στην άκρη για 1 ώρα τουλάχιστον. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζετε το τυρί και το χτυπάτε ελαφρά με μίξερ χειρός για να αφρατέψει. Σιγά σιγά προσθέτετε το μίγμα με τις σταφίδες ανακατεύοντας. Στη συνέχεια  χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή και ύστερα την αναμιγνύετε με τα υπόλοιπα υλικά. Γεμίζετε τέσσερα ποτήρια με το μίγμα και τα αφήνετε στο ψυγείο για περίπου δύο ώρες. Όταν θέλετε να σερβίρετε ρίχνετε λίγο έτοιμο espresso και πασπαλίζετε με το ξύσμα σοκολάτας.

 

Πηγή: olivemagazine.gr