Πώς να καταλάβετε εάν ο κρύος καφές σας έχει χαλάσει

Πώς να καταλάβετε εάν ο κρύος καφές σας έχει χαλάσει

Η φρεσκάδα δεν αφορά αποκλειστικά τους κόκκους αλλά είναι αναπόσπαστο στοιχείο της ποιότητας του ίδιου του κρύου παρασκευάσματος.

 

Όσον αφορά τους κόκκους, για παράδειγμα, πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι καβουρδισμένοι κόκκοι σε κενό αέρος έχουν γενικά διάρκεια ζωής περίπου έξι μήνες, αν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επιπλέον έξι έως εννέα μήνες, σύμφωνα με την Presto Coffee. Ωστόσο, ο ιστότοπος Sweet Maria’s περιορίζει κατά πολύ την περίοδο όπου ένας καφές θεωρείται φρέσκος, συνιστώντας οι κόκκοι να χρησιμοποιούνται  εντός μιας εβδομάδας μετά το ψήσιμο, για καλύτερη γεύση.

 

Τώρα για τον κρύο καφέ, το Stumptown Coffee συνιστά να αφήσετε το cold brew να εμποτιστεί για 14 έως 18 ώρες, ενώ το Cold Brew Hub συστήνει έως και 24 για μια τέλεια παρασκευή. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, και τα κατακάθια έχουν διαχωριστεί από την παρασκευή, η Roasty Coffee αναφέρει ότι ο καφές, εάν σφραγιστεί σωστά και αποθηκευτεί στο ψυγείο, μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστον για μία εβδομάδα. Ωστόσο, όπως ξέρουμε, τα καλά πράγματα δεν διαρκούν για πάντα. Πώς μπορείτε λοιπόν να καταλάβετε εάν ο κρύος καφές σας έχει αλλοιωθεί;

 

Σημάδια ότι ο κρύος καφές σας έχει αλλοιωθεί

 

Το Coffee Concierge παρέχει πολλές πληροφορίες για την κρύα παρασκευή σας και πότε αυτή θα πρέπει να πεταχτεί. Το πρώτο αφορά στην ορατή μούχλα. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε μείωση της ποσότητας καφεΐνης που περιέχει το κρύο ρόφημα. Ο αλλοιωμένος κρύος καφές μπορεί επίσης να έχει πιο όξινη γεύση συγκριτικά με τον φρέσκο ενώ ένα άλλο σημάδι είναι η μείωση του απολαυστικού αρώματος του καφέ που όλοι αγαπάμε, σύμφωνα με το Homegrounds.

 

Αξίζει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν κάποιοι τρόποι να αξιοποιήσετε τον πλεονάζοντα καφέ που ξέρετε ότι  δεν πρόκειται να καταναλώσετε, ενόσω μειώνεται η ποιότητά του. Η OXO συνιστά να καταψύξετε επιπλέον καφέ για να φτιάξετε παγάκια, τα οποία είναι εύχρηστα όταν θέλετε να κρυώσετε ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ χωρίς να αραιώσετε τη γεύση ή τη την ποσότητα καφεΐνης που περιέχει. Μια άλλη υπέροχη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε τον καφέ σε μαρινάδες, ή ακόμα και σε σάλτσες.