Η Νο1 συνήθεια καφέ για να χάσετε βάρος

Η Νο1 συνήθεια καφέ για να χάσετε βάρος

Γάλα με χαμηλά λιπαρά και μπαχαρικά μπορούν να κάνουν τον καφέ μας πιο γευστικό και νόστιμο, ενώ δεν προσθέτουν πολλές θερμίδες στην διατροφή μας.  

 

Το να ακολουθούμε μια διατροφή, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας ροφήματα καφέ. Σύμφωνα, μάλιστα, με την διατροφολόγο Amy Goodson, και συγγραφέα του The Sports Nutrition Playbook, η Νο1  συνήθεια για απώλεια βάρους είναι να πίνουμε τον καφέ σας με γάλα χαμηλών λιπαρών και να χρησιμοποιούμε μπαχαρικά ως φυσικές πρόσθετες γεύσεις.

 

Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως ο μοναδικός τρόπος για να πίνουμε τον καφέ μας χωρίς να επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας είναι να τον πίνουμε σκέτο, χωρίς την προσθήκη κρέμας, ή πρόσθετης γεύσης. Κάτι τέτοιο όμως απέχει πολύ από την αλήθεια. «Το αγελαδινό γάλα περιέχει ένα γραμμάριο πρωτεΐνης ανά 450 ml και η πρωτεΐνη σας βοηθά να χορτάσετε γρηγορότερα και να παραμείνετε χορτάτοι περισσότερο, καθιστώντας το γάλα αυτό ένα υπέροχο ξεκίνημα για το πρωί», λέει η Goodson και προσθέτει: «το γάλα έχει εκ φύσεως μια ελαφρώς γλυκιά και κρεμώδη γεύση, που καθιστά έναν καφέ με λίγες θερμίδες αρκετά νόστιμο». Η ίδια προτείνει να χρησιμοποιήσετε γάλα με χαμηλά λιπαρά εάν πρόκειται να προσθέσετε κρέμα.

 

Τελικά, ένα από τα χειρότερα λάθη  που κάνουν οι άνθρωποι όταν προσπαθούν να χάσουν βάρος είναι να χρησιμοποιούν πάρα πολλά ζαχαρούχα σιρόπια ή άλλες μορφές γλυκαντικών με προσθήκη ζάχαρης.  Για παράδειγμα, μόνο μια δόση σιροπιού Pumpkin Spice από τα Starbucks μπορεί να έχει έως και 10 γραμμάρια πρόσθετης ζάχαρης ενώ ένα grande PSL συνήθως περιέχει 4 τέτοιες δόσεις ! Με το συνιστώμενο ημερήσιο όριο πρόσθετης ζάχαρης να είναι μόλις 12 κουταλάκια του γλυκού, μπορείτε να διαπιστώσετε πώς αυτά τα ζαχαρούχα ροφήματα καφέ μπορούν να προσθέσουν έξτρα θερμίδες στο καθημερινό σας διατροφολόγιο.

 

Και δεν είναι μόνο αυτό. Η κατανάλωση αυτών των θερμίδων μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας. Αυτό συμβαίνει επειδή οι φυτικές ίνες μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της απορρόφησης της ζάχαρης από το σώμα σας, επομένως όταν πίνετε ένα ρόφημα με ζάχαρη χωρίς να περιέχει φυτικές ίνες, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας μπορεί να αυξηθούν πιο γρήγορα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Goodson συνιστά να παραλείπετε τα ζαχαρούχα σιρόπια όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος και να χρησιμοποιείτε φυσικά μπαχαρικά. «Τα μπαχαρικά όπως η κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το μπαχαρικό κολοκύθας και η σκόνη κακάο δεν έχουν θερμίδες, αλλά προσθέτουν πολύ άρωμα», λέει η Goodson.