H εταιρεία που δημιουργεί χώρους πρασίνου με… απορρίμματα καφέ!

H εταιρεία που δημιουργεί χώρους πρασίνου με… απορρίμματα καφέ!

Έχει 15ετή εμπειρία στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας και διαχείρισης πόρων. Από το 2004 ασχολείται με την ανακύκλωση και την ανάπτυξη νέων προϊόντων, έχοντας συμμετάσχει σε πάνω από 100 συνέδρια που αφορούν το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη.

 

Η εταιρεία Things Green AE αποτελείται από μια ομάδα συνεργατών, όλοι επιστήμονες μηχανολόγοι μηχανικοί φυσικοί και μηχανικοί περιβάλλοντος .

 

Η εταιρεία λαμβάνει σοβαρά υπόψη το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, που έχει ωθήσει τον κόσμο σε μια αλλαγή κατεύθυνσης όσον αφορά την διαχείριση των φυσικών πόρων για την βιωσιμότητα του πλανήτη για της επόμενες γενιές.

 

Εξάλλου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εγκρίνει μια νέα, φιλόδοξη δέσμη μέτρων για την κυκλική οικονομία, με στόχο να βοηθήσει τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και τους καταναλωτές να κάνουν τη μετάβαση σε μια ισχυρότερη οικονομία, όπου οι πόροι θα χρησιμοποιούνται με πιο βιώσιμο τρόπο.

 

Η κυκλική οικονομία, τα απορρίμματα καφέ και οι χώροι πρασίνου

 

Από το 2012 η εταιρία εφαρμόζει και εξελίσσει μια νέα μεθοδολογία δενδροφυτεύσης που σκοπό έχει να κατακρατεί και να αποταμιεύει το νερό της βροχής η του ποτίσματος ,κάτω και σε βάθος από το ριζικό σύστημα του δέντρου .

 

Η μέθοδος αυτή, κατοχυρωμένη από τον Ο.Β.Ι. με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, προσφέρεται για κάθε τύπο δέντρου, με μόνη προϋπόθεση το δέντρο να είναι μικρό σε ηλικία κατά τη φύτευση, έτσι ώστε να μπορεί να αναπτυχθεί το ριζικό σύστημα σε βάθος.

 

Με βάση τα παραπάνω,  η Things Green από το 2015 χρησιμοποιεί στην μέθοδο της, υπολείμματα απορριμμάτων από επιχειρήσεις καφέ, δημιουργώντας ένα νέο σύστημα κυκλικής οικονομίας για την δημιουργία και αποκατάσταση χώρων πράσινου.

 

Το σύστημα φύτευσης G.A.T.E. αποτελείται:

 

1ον από τον κάδο της επαγγελματικής συσκευασίας 2 και 3λιτρων του καφέ

2ον από ορυκτά υλικά ανθοκομίας
3ον οργανικά στοιχεία ( υπολείμματα του καφέ και eco-fertilize )