CoffeemagLIVE: Η δεύτερη live εκπομπή για την εξέλιξη στις μηχανές του καφέ και του εξοπλισμού

CoffeemagLIVE: Η δεύτερη live εκπομπή για την εξέλιξη στις μηχανές του καφέ και του εξοπλισμού

Στο δεύτερο CoffeemagLIVE, ο οικοδεσπότης Κώστας Καπερώνης διευθυντής του coffeemag.gr και η καλεσμένη του κα. Βασιλική Τσολάκη, Διευθύντρια Marketing της Eurogat έκαναν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση για τις δυσκολίες αλλά και τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν στην αγορά εν μέσω πανδημίας, το πολύτιμο έργο της Eurogat στην εγχώρια αγορά του καφέ, την εξέλιξη στις μηχανές του καφέ και του εξοπλισμού, αλλά και το υψηλό επίπεδο των Ελλήνων roasters και baristi.

 

Η Eurogat είναι από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εταιρίες στον κλάδο εμπορίας μηχανών καφέ και εξοπλισμού μπαρ για επαγγελματίες στο «HO.RE.CA.» (Hotel, Restaurant, Café)  καθώς και σε high-end μηχανές καφέ espresso για ιδιώτες, καλύπτοντας την Ελληνική και Κυπριακή αγορά.

 

Η επανεκκίνηση της αγοράς στην Ελλάδα μετά το lockdown ήταν διαφορετική.  Η υγειονομική κρίση και οι απαιτήσεις που δημιούργησε οδήγησε στο να γίνουν αρκετές αλλαγές στην καθημερινή λειτουργία έτσι ώστε να εξασφαλιστεί πρωτίστως η υγιεινή αλλά και η ασφάλεια των εργαζομένων και συνεργατών.

 

Το διάστημα που η καφεστίαση ήταν κλειστή προέκυψε η ανάγκη για συντήρηση του εξοπλισμού, μέτρα προστασίας που θα έπρεπε να εφαρμοστούν, πως θα πρέπει να συντηρήσουν τον εξοπλισμό τους στην διάρκεια που αυτός είναι ανενεργός και ποια τα βήματα που πρέπει να κάνουν ώστε να είναι εύκολη η επανεκκίνηση όταν αυτό ζητηθεί.

 

Η κα. Τσολάκη τόνισε: «Ο καθαρισμός της μηχανής καφέ και γενικά του εξοπλισμού καφέ είναι ιδιαίτερα σημαντικός γιατί συμβάλει ουσιαστικά στην απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησης, μειώνει πολύ τα κόστη service, επισκευών. Διατηρώντας μια μηχανή καθαρή χωρίς άλατα και χωρίς έλαια, επιτυγχάνουμε τη διατήρηση της γεύσης στο τελικό αποτέλεσμα δηλ στο φλιτζάνι μας. Αυτό ισχύει και για τις οικιακές μηχανές χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα καθαριστικά.

 

Στην Eurogat προβλέποντας ότι ίσως όλο αυτό διαρκέσει περισσότερο φροντίσαμε και ενισχύσαμε τον αριθμό των stock για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας πριν έρθει η απαγόρευση των μετακινήσεων.

Εν μέσω πανδημίας υπήρξε σημαντική κίνηση στις μηχανές οικιακού τύπου. Ο κόσμος ξεκίνησε να φτιάχνει καφέ στο σπίτι, ενημερώθηκε,  ασχολήθηκε περισσότερο με τα μηχανήματα, τον εξοπλισμό, είδε τι του άρεσε περισσότερο. Σε όλο αυτό βοήθησε το e-shop καθώς μπήκε και είδε και άλλα πράγματα όπως για παράδειγμα ο μύλος που αλέθει. Έτσι ξεκίνησε να αγοράζει τον καφέ, να τον αλέθει, να πειραματίζεται και να τον φτιάχνει όπως του αρέσει γιατί είχε και τον χρόνο να ακολουθήσει την ιεροτελεστία. Γενικότερα βοήθησε να μπει στην διαδικασία να καταλαβαίνει την διαφορά του  ποιοτικό καφέ και πως μια σωστή εκχύλιση απαιτεί χρόνο.

 

Οι baristi  ως επαγγελματίες του χώρου έχουν εκπαιδευτεί και είναι γνώστες τόσο για την πρώτη ύλη δηλαδή τον καφέ όσο και για τον τρόπο εκχύλισης. Οι coffee roasters  από την άλλη αναζητούν στα μεγάλα τους ταξίδια να βρουν τη γεύση του καφέ έτσι εμείς στην Eurogat δουλεύουμε και τους παρέχουμε τα μηχανήματα και τον εξοπλισμό που θα αναδείξουν τη δουλειά τους και θα πάρουν στο φλιτζάνι το αποτέλεσμα που ψάχνουν .

 

Με τις  καινούριες τεχνολογίες που αναπτύσσονται μπορούν να ρυθμίζουν  πιέσεις, ροές, θερμοκρασίες, εκχυλίσεις, χρόνους, χρόνους ροής και ανακαλύπτουν καινούργια πράγματα και γεύσεις για τον καφέ τους.

 

Η Eurogat και τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα υπό την διοργάνωση του SCA Greece πορεύονται μαζί εδώ και πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα το 2000 οι άνθρωποι της εταιρίας μας πρωτοπόρησαν και ήρθαν σε επαφή με τον SCAE τότε Specialty Coffee Association Europe και έτσι το 2001 είχαμε το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καφέ από το Hellenic Chapter του SCAE. Η αγάπη για τον καφέ και αυτό που βλέπουν για την ανάπτυξη του κλάδου,  μας έκανε να είμαστε χορηγοί κάθε χρόνο στις μηχανές αλλά γενικά στον εξοπλισμό που θα βοηθήσει να αναδειχθούν οι καλύτεροι baristi   της χώρας μας που θα μας εκπροσωπήσουν σε ανάλογους διαγωνισμούς στο εξωτερικό.

 

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη, ίδια μέρα και ώρα

 

Δείτε την δεύτερη εκπομπή CoffeemagLIVE