Και του… φυτού το γάλα!

Και του… φυτού το γάλα!

Αν προτιμάς γάλα στον καφέ και θες να διατηρήσεις την υγιεινή διατροφή σου  υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις  που μπορείς να επιλέξεις χωρίς να αλλοιώσουν την γεύση αλλά και το άρωμα του αγαπημένου σου καφέ.

Γάλα σόγιας, αμυγδάλου, βρώμης και καρύδας, κρέμες φυτικής προέλευσης αποτελούν εναλλακτικές λύσεις τόσο για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, όσο και για όσους θέλουν μια  vegetarian εκδοχή στον  καφέ τους.

 

Γάλα σόγιας

Ξεκίνησε ως πρώτη επιλογή για όσους θέλουν να αντικαταστήσουν το ζωικό γάλα αλλά και όσοι έχουν αλλεργίες στους ξηρούς καρπούς ή δυσανεξία στην λακτόζη!

 

Γάλα αμυγδάλου

Το γάλα αμυγδάλου είναι ιδανικό για latte art που συνδυάζεται με ήπια χαρμάνια καφέ λόγω μιας ελαφριάς πικρής γεύσης!

 

Γάλα βρώμης

Τα λιγότερα λιπαρά σε σχέση με τα υπόλοιπα φυτικά γάλατα έχει το γάλα βρώμης  και είναι ουδέτερο γευστικά έτσι ώστε δεν αλλοιώνει την γεύση του καφέ!

 

Γάλα καρύδας

Θυμίζει περισσότερο το ζωικό και είναι αρκετά κρεμώδες. Έχει έντονη γεύση και μυρωδιά, δεν συνιστάται για ζεστό καφέ!

 

Τώρα μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου όπως ακριβώς σου αρέσει, 100% φυτικά!