Freddo απόλαυση από τη Nespresso

Freddo απόλαυση από τη Nespresso

Βάλαμε στο μικροσκόπιο στις δύο νέες ειδικές ποικιλίες καφέ για freddo που κυκλοφόρησε πρόσφατα η Nespresso.

 

του Βασίλη Δημαρά

 

Τι πιο καλοκαιρινό από έναν απολαυστικό κρύο καφέ. Με γάλα ή χωρίς. Και όταν φτιάχνετε εύκολα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού, είναι ακόμα καλύτερα. Αυτή είναι άλλωστε η “πολυτέλεια” που προσφέρουν οι κάψουλες. Όπως κάθε χρόνο λοιπόν, έτσι και φέτος, η εταιρία Nespresso κυκλοφόρησε στην αγορά δύο καινούργιες κάψουλες –ανήκουν στην σειρά Barista Creations- που είναι ειδικά για κρύες παρασκευές espresso.

 

O Freddo Delicato και o Freddo Intenso, όπως ονομάζονται, μπήκαν στο μικροσκόπιο και παρακάτω θα βρείτε τι κατέγραψα. Αρχικά να σας πω ότι για την παρασκευή των κρύων ροφημάτων θα χρειαστείτε δύο κάψουλες και όχι μια. Είναι κάτι σαν την διπλή δόση espresso που χρησιμοποιούν στις καφετέριες.

 

Δοκίμασα πρώτα τον Freddo Delicato. Ο καφές που περιέχουν αυτές οι κάψουλες έρχεται από την Κένυα. Είναι ελαφρά καβουρδισμένος έτσι ώστε να δίνει στο φλιτζάνι όλες τις φρουτώδεις νότες που περιέχει. Θα βρείτε να κυριαρχούν τα κόκκινα φρούτα με βασικούς πρωταγωνιστές το βατόμουρο και την φράουλα. Οι οξύτητες του είναι έντονες, αλλά στρογγυλεμένες που δεν γίνονται καθόλου δυσάρεστες. Θα σας συμβούλευα να μην του προσθέσετε πολύ ζάχαρη -έως καθόλου- γιατί είναι ήδη από μόνος του γλυκός, αλλά ούτε και γάλα μιας και δεν κάνει καλό συνδυασμό. Με λίγα λόγια προτιμήστε τον σε freddo espresso.

 

Από την άλλη ο Freddo Intenso, είναι ένας συνδυασμός κόκκων (blend) που έρχονται από την Νότιο Αμερική και την Ινδονησία. Έχει έντονο σώμα, νότες από ξηρούς καρπούς και μαύρη σοκολάτα. Δίνει ένα ωραίο και έντονο αποτέλεσμα στο φλιτζάνι με μακριά επίγευση. Ταιριάζει με το γάλα μιας και προσφέρει ένα πιο σοκολατένιο και απολαυστικό ρόφημα που δεν χρειάζεται καθόλου ζάχαρη.

 

Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι τόσο να μην βάλετε πολύ πάγο -4-5 μικρά παγάκια αρκούν- όσο και να μην κάνετε μεγάλη εκχείλιση γιατί έτσι θα καταστρέψετε το ωραίο σώμα που διαθέτουν και οι δύο. Αν θέλετε να κάνετε πιο πλούσια την κρέμα του, μπορείτε να τους χτυπήσετε στην φραπεδιέρα αλλά χωρίς πάγο.