Η Θεσσαλονίκη ξεδιπλώνει τον 22ο Χάρτη των Γεύσεων στις 29 και 30 Νοεμβρίου

Χάρτης των Γεύσεων, στιγμιότυπο

Η Θεσσαλονίκη ξεδιπλώνει τον 22ο Χάρτη των Γεύσεων στις 29 και 30 Νοεμβρίου

Η σημαντικότερη οινική εκδήλωση της Βόρειας Ελλάδας και καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού του αμπελοοινικού κλάδου στη Θεσσαλονίκη ανοίγει τις πύλες της το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» της Helexpo.

 

Από το 2003 μέχρι σήμερα, ο Χάρτης των Γεύσεων έχει συμβάλει ουσιαστικά στην ποιοτική, στοχευμένη επικοινωνία και προώθηση του ελληνικού κρασιού και κατ’ επέκταση στη δημιουργία οινικής παιδείας. Έτσι και φέτος, στην 22η διοργάνωσή του, θα συγκεντρώσει στη Θεσσαλονίκη όλο τον κόσμο του κρασιού της Ελλάδας.

 

 

Αφενός τα γνωστά οινοποιεία της χώρας και πολλά νεότερα, έως πρωτοεμφανιζόμενα, καθώς και αποσταγματοποιούς, εισαγωγείς / διανομείς οίνων, υλικών οινοποίησης, συσκευασίας, asseccoires κλπ., που θα προβάλουν τα προϊόντα και τη δραστηριότητά τους. Αφετέρου καταναλωτές, πλήθος σημαντικών οινικών προσωπικοτήτων και επαγγελματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα παρευρεθούν ως επισκέπτες.

 

Ο Χάρτης των Γεύσεων θεωρείται η αγαπημένη οινική εκδήλωση της χρονιάς γιατί προσφέρει στους χιλιάδες επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν ολοκληρωμένη εικόνα των καλύτερων ελληνικών κρασιών και αποσταγμάτων, καθώς εκπροσωπούνται σχεδόν όλες οι αμπελουργικές περιοχές της χώρας, ενώ οι οινοποιοί είναι προσωπικά διαθέσιμοι για συζητήσεις. Το επίκεντρο φέτος θα είναι οι πρώτες εντυπώσεις από τη νέα σοδειά του 2025 και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις προκλήσεις της προηγούμενης καλλιεργητικής περιόδου.

 

 

Εκτός από το ευρύτατο φάσμα ελληνικών κρασιών και αποσταγμάτων, παρουσιάζονται επίσης συναρπαστικές διεθνείς επιλογές, κρασιά παλαιωμένα, από σπάνιες ποικιλίες αμπέλου ή που εκφράζουν πρωτοποριακές οινολογικές προσεγγίσεις, νέες ετικέτες και συσκευασίες, αρκετές από τις οποίες θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην εκδήλωση.

 

Άλλωστε, ο Χάρτης των Γεύσεων είναι η μοναδική έκθεση που συνοδεύεται από τόσο πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων. Mini σεμινάρια, κάθετες γευστικές δοκιμές και παρουσιάσεις, επιστημονικές εισηγήσεις αλλά και απολαυστικές μαγειρικές επιδείξεις από κορυφαίους chef και ζαχαροπλάστες της Θεσσαλονίκης συνδυάζουν τη μάθηση με τη διασκέδαση.

 

 

Η διοργανώτρια Wine Plus, με την υποστήριξη της ΔΕΘ Helexpo, δεσμεύεται να προσφέρει και φέτος στους εκθέτες και στο πλήθος των επισκεπτών του Χάρτη των Γεύσεων ποιότητα και καινοτομία. Η εκδήλωση φέρει επίσης την αιγίδα του Δήμου και του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων.

 

  • Χορηγοί: Nestlé, San Pellegrino/Acqua Panna, Κορπή, Redecoration, Thessprint, Thracean Zeolite,
    TC group, Alpha Glass, Ενοχημική, Selloplast, Tonnellerie Berthomieu, Μασούτης
  • Χορηγοί επικοινωνίας: EΡΤ3, 102fm, 95,8fm, Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Citymag, 1055Rock, Οινολογία, WineEventsGreece.com, Wine Plus magazine

 

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

 

Φωτογραφίες αρχείου, πηγή: Wine Plus