Σωτήρης Κοντιζάς και ΑΚΜΗ γιόρτασαν την 8ετή συνεργασία τους προσφέροντας υποτροφίες για σπουδές γαστρονομίας και τουρισμού
Η Ανώτερη Σχολή ΑΚΜΗ και ο Σωτήρης Κοντιζάς γιόρτασαν 8 χρόνια δημιουργική συνεργασία προσφέροντας σε νέους από όλη την Ελλάδα 8 πλήρεις υποτροφίες διετών σπουδών στη Μαγειρική, στη Ζαχαροπλαστική και στη Φιλοξενία. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης της σχολής, με στόχο να στηρίξει ταλαντούχους ανθρώπους που διαθέτουν πάθος και όραμα για τον κλάδο, αλλά όχι τα απαραίτητα οικονομικά μέσα.
Η διαγωνιστική διαδικασία αναπτύχθηκε σε δύο στάδια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αρχικά ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες, μαζί με την αίτηση συμμετοχής, να περιγράψουν συνοπτικά τη δική τους μοναδική οπτική για τον κόσμο του Τουρισμού και της Γαστρονομίας. Στη συνέχεια, ένα επίλεκτο team συνεργατών της σχολής, μαζί με τον καταξιωμένο chef, μελέτησε τις αιτήσεις των υποψηφίων, ξεχωρίζοντας την επικρατέστερη 20άδα.
Οι «Elite 20», όπως χαρακτηρίστηκαν, προκρίθηκαν στο Bootcamp, με τον Σωτήρη Κοντιζά και την έμπειρη ομάδα επαγγελματιών να πραγματοποιούν κατ’ ιδίαν συνάντηση μαζί τους, είτε διά ζώσης για τους διαμένοντες εντός Αττικής είτε online για όσους βρίσκονταν στην περιφέρεια. Οι αντιδράσεις των νικητών κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τον ίδιο τον chef ήταν συγκινητικές, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.
Η ενέργεια πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση των 8 ετών συνεργασίας που μετρά η ΑΚΜΗ με τον Σωτήρη Κοντιζά. Οι δύο πλευρές έχουν σχεδιάσει και λανσάρει μια επιτυχημένη σειρά εκπαιδευτικών ενεργειών, ενώ παράλληλα, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και στους νέους, δίνουν ευκαιρίες σε όσους ονειρεύονται να σπουδάσουν και να διεκδικήσουν μια ανταγωνιστική θέση στην αγορά.
Σημείο αναφοράς της πολυετούς συνεργασίας αποτελεί το ετήσιο POP-UP Restaurant Project, που από κοινού οραματίστηκαν και υλοποιούν εδώ και χρόνια o chef και η σχολή. H πρωτοβουλία, που απέσπασε Χρυσό Βραβείο για τον βιωματικό της χαρακτήρα στα Education Leaders Awards 2025, δίνει σε σπουδαστές Γαστρονομίας και Ξενοδοχειακών την ευκαιρία να ζήσουν τον παλμό λειτουργίας ενός fine dining εστιατορίου ως ενεργοί επαγγελματίες.
Διαβάστε επίσης:
Kykloi by Priceless: Mindful cuisine διά χειρός Π. Κυριάκη στο νέο gastro spot της Mastercard