Scott Rao και Jonathan Gagné παρουσιάζουν εγχειρίδιο… Φυσικής για λάτρεις του εσπρέσο
Το βιβλίο «The Physics of Espresso» του Jonathan Gagné, που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο και διατίθεται αποκλειστικά από τον ιστότοπο του Scott Rao, φιλοδοξεί να γίνει ο σύγχρονος, πιο πρακτικός διάδοχος του «Espresso Coffee: The Science of Quality» της illy.
Η «Φυσική του εσπρέσο» αποδεικνύεται σαφής, συνοπτική μα ταυτόχρονα περιεκτική καθώς ο συγγραφέας -αστροφυσικός με έδρα το Μόντρεαλ και πάθος για τον καφέ- καθοδηγεί τον αναγνώστη στα μυστικά πίσω από κάθε στάδιο προετοιμασίας.
Μεταξύ των θεμάτων που εξετάζει διεξοδικά το βιβλίο περιλαμβάνονται:
- Χημεία νερού
- Εκχύλιση
- Διήθηση
- Άλεση
- Ομαλοποίηση και συμπίεση (puck prep)
- Δόση
- Πίεση και ροή
- Αποθήκευση και φρεσκάδα.
Αξιοποιώντας επιστημονικές μελέτες, προσωπικά πειράματα και εντυπωσιακές ανακαλύψεις από άλλους λάτρεις του καφέ, ο Gagné καλύπτει κάθε σημαντική λεπτομέρεια της παρασκευής εσπρέσο και προσφέρει πολλές πρωτότυπες ιδέες.
Αν λοιπον είστε ή θέλετε να γίνετε coffee nerd, μη διστάσετε να κάνετε την παραγγελία σας σε αυτή τη διεύθυνση.
Διαβάστε επίσης:
Enjoy Coffee at Home: Η “βίβλος” του coffee expert Π. Νίκα για τους λάτρεις του καφέ