Ice Ice… coffee mocktails (II)
Το καλοκαίρι είναι, αναμφίβολα, η εποχή των cocktails. Δροσερά, με θρυμματισμένο ή κανονικό πάγο, με εξωτικά αρώματα φρούτων, αλλά και με μεσογειακές γεύσεις εσπεριδοειδών, για να τα απολαύσουμε, ιδανικά, στην αμμουδιά, την ώρα που δύει ο ήλιος…
Επειδή όμως το αλκοόλ δεν είναι η καλύτερη συντροφιά για κάθε στιγμή της ημέρας, τα mocktails –δηλαδή τα cocktails που δεν έχουν αλκοόλ– κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος. Όταν μάλιστα ο καφές (espresso, φίλτρου και cold brew) κρατά πρωταγωνιστικό ρόλο, η απόλαυση απογειώνεται. Δοκιμάζουμε τις πιο νόστιμες συνταγές δροσερών καλοκαιρινών coffee mocktails και είμαστε ήδη, νοερά, διακοπές στο αγαπημένο μας νησί.
Από τη Χριστίνα Φαραζή
Espresso Shirley Temple
Εδώ έχουμε μια παραλλαγή του γνωστού mocktail Shirley Temple, που χρωστά τη γεύση και το χαρακτηριστικό του χρώμα στη γρεναδίνη. Σε ένα σέικερ χτυπάμε 60 ml γρεναδίνης με τον πάγο και αδειάζουμε σε ψηλό ποτήρι. Συμπληρώνουμε 180 ml ανθρακούχου νερού, λίγο χυμό λάιμ, δύο δόσεις espresso σε θερμοκρασία δωματίου και γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα της εποχής μας περασμένα σε οδοντογλυφίδα.
Cold Fashioned
Πειραματιζόμαστε με το κλασικό cocktail Old Fashioned και το αποτέλεσμα είναι ένα coffee mocktail που συνδυάζει την πλούσια γεύση του καφέ φίλτρου με τις αρωματικές νότες του πορτοκαλιού. Η εκτέλεση είναι απλή: σε ένα χαμηλό ποτήρι ανακατεύουμε 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη με 4 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό ώσπου να διαλυθεί. Προσθέτουμε 5 μεζούρες orange bitters και τον πάγο. Ολοκληρώνουμε με τα 120 ml καφέ φίλτρου σε θερμοκρασία δωματίου ή με Cold Brew και γαρνίρουμε με μία φέτα πορτοκαλιού.
Cold Brew Colada
Το πιο διάσημο κινηματογραφικό cocktail δεν είναι άλλο από το Pina Colada, που αποτελεί την ιδανική βάση και έμπνευση για το πιο καλοκαιρινό, γλυκό coffee mocktail που μοιάζει με smoothie. Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ τον πάγο, 1/4 της κούπας κομματάκια σοκολάτας, 60 ml κρέμα καρύδας, 60 ml γάλα καρύδας και 100 ml Cold Brew. Σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι με καλαμάκι και γαρνίρουμε με φέτες ανανά.
Aπό το Coffee&Brunch Magazine