Παγωμένη λεμονόπιτα
Mία υπέροχη καλοκαιρινή συνταγή για να συνοδεύσεις τον καφέ σου…
Υλικά
400 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. ζάχαρη άχνη
250 ml κρέμα γάλακτος
Χυμό από δύο λεμόνια
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Για το παντεσπάνι
5 αβγά
150 γρ. ζάχαρη
160 γρ. αλεύρι
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Για το πασπάλισμα
Ινδοκάρυδο
Ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα αβγά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες, αφού πρώτα έχουμε κοσκινίσει, και ανακατεύουμε απαλά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 20 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το τυρί κρέμα παγωμένο και τη ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε, ρίχνουμε στη συνέχεια τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Αφού έχει κρυώσει το παντεσπάνι μας, ξεφορμάρουμε και κόβουμε προσεκτικά στη μέση. Βάζουμε το πάνω μέρος από το παντεσπάνι σε μια πιατέλα και απλώνουμε τη μισή κρέμα, τοποθετούμε το άλλο παντεσπάνι και στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα προσεκτικά. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες. Όταν είναι έτοιμο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με ινδοκάρυδο και ξύσμα λεμονιού.
Aπό το Coffee&Brunch Magazine