Ice Ice… coffee mocktails

Ice Ice… coffee mocktails

Το καλοκαίρι είναι, αναμφίβολα, η εποχή των cocktails. Δροσερά, με θρυμματισμένο ή κανονικό πάγο, με εξωτικά αρώματα φρούτων, αλλά και με μεσογειακές γεύσεις εσπεριδοειδών, για να τα απολαύσουμε, ιδανικά, στην αμμουδιά, την ώρα που δύει ο ήλιος…

 

Επειδή όμως το αλκοόλ δεν είναι η καλύτερη συντροφιά για κάθε στιγμή της ημέρας, τα mocktails –δηλαδή τα cocktails που δεν έχουν αλκοόλ– κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος. Όταν μάλιστα ο καφές (espresso, φίλτρου και cold brew) κρατά πρωταγωνιστικό ρόλο, η απόλαυση απογειώνεται. Δοκιμάζουμε τις πιο νόστιμες συνταγές δροσερών καλοκαιρινών coffee mocktails και είμαστε ήδη, νοερά, διακοπές στο αγαπημένο μας νησί.

 

Από τη Χριστίνα Φαραζή

 

Iced Coffee Sparkling Mojito Mocktail

 

Ένα από τα πιο δημοφιλή και κλασικά cocktails στην εκδοχή του χωρίς αλκοόλ και ρούμι, αλλά με καφέ, και δη φίλτρου. Πώς θα το φτιάξουμε; Σε ένα ποτήρι του νερού λιώνουμε με το γουδοχέρι δύο κουταλιές του γλυκού καστανή ζάχαρη, δύο φύλλα δυόσμου και μία φέτα λάιμ. Προσθέτουμε τον πάγο, 120 ml καφέ φίλτρου σε θερμοκρασία δωματίου και την ίδια ποσότητα σόδας ή ανθρακούχου νερού –ό,τι προτιμάμε. Γαρνίρουμε με μία φέτα λάιμ και δύο φύλλα δυόσμου.

 

Cold Brew Mule

 

Όταν ο Cold Brew αντικαθιστά τη βότκα, τότε το Moscow Mule δίνει τη θέση του στο Cold Brew Mule. Θα χρειαστούμε ένα σέικερ, όπου θα ρίξουμε πάγο και μερικές φέτες γκρέιπφρουτ και θα χτυπήσουμε τα υλικά μας: 60 ml χυμός γκρέιπφρουτ και 60 ml Cold Brew. Αδειάζουμε σε ένα ποτήρι του Martini, συμπληρώνουμε τα 120 ml τζιτζιμπίρας και γαρνίρουμε με μία φέτα γκρέιπφρουτ.

 

Elderflower Shakerato

 

Ο Shakerato είναι ο κρύος espresso, όχι όμως ο freddo. Η διαφορά τους είναι ότι ο πρώτος για να παρασκευαστεί χτυπιέται στο σέικερ μαζί με παγάκια και σερβίρεται στο ποτήρι του Martini cocktail. Το Elderflower είναι το πιο λουλουδάτο σιρόπι που χρησιμοποιείται στα cocktails και mocktails. Σε ένα σέικερ, λοιπόν, ρίχνουμε δύο δόσεις Shakerato, 15 ml Elderflower syrup, παγάκια και χτυπάμε καλά.

 

Από το Coffee&Brunch Magazine