AVEK ZAPPEION 2025: Η απόλυτη εμπειρία στην εκδήλωση-θεσμό
Όσα έγιναν
Η ΑΒΕΚ ΒΕΚΡΑΚΟΣ AE δεν χρειάζεται συστάσεις. Με πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση στον χώρο του καφέ και των ροφημάτων, εδώ και δεκαετίες, καταφέρνει να καινοτομεί, να χαράσσει νέα μονοπάτια, δίνοντας, κάθε φορά, το παράδειγμα και γράφοντας τα δικά της κεφάλαια στην ιστορία του καφέ.
Φέτος, για 5η χρονιά, βρεθήκαμε στο AVEK ZAPPEION 2025, ένα κορυφαίο τετραήμερο γεγονός, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο από τις 8 έως και τις 11 Φεβρουαρίου 2025, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας. Η εκδήλωση αποτέλεσε ξανά σημείο αναφοράς για τον κλάδο, προσφέροντας στους επαγγελματίες και τους επισκέπτες τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά το σύνολο των προϊόντων της εταιρείας και να συμμετάσχουν σε εξειδικευμένα σεμινάρια που προάγουν τη γνώση και την τεχνογνωσία στον χώρο του καφέ και των αισθήσεων.
Παρουσίαση κορυφαίων brands και λανσάρισμα νέων προϊόντων
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, όλοι οι επισκέπτες είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια μοναδική διαδραστική προσέγγιση με ειδικά σεμινάρια και workshops, να γνωρίσουμε καινοτόμα προϊόντα, να γευτούμε μοναδικά χαρμάνια και να ανακαλύψουμε τις νέες τάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον του καφέ.
Φυσικά, παρουσιάστηκε και το πλήρες χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της ΑΒΕΚ ΒΕΚΡΑΚΟΣ, το οποίο περιλαμβάνει: Hausbrandt, Qualita Unica (QU), Fair, Nadali, Antica Tostatura Triestina, Ελληνικός Καφές Άριστος, Chocolulu, Simonelli Group, Eilles Tea, TE Exclusive, The Organic Lab, AVEK Premium Loose teas, καθώς και ολοκληρωμένες ξενοδοχειακές λύσεις.
Στο AVEK ZAPPEION 2025 παρουσιάστηκαν όμως και ολοκληρωμένες λύσεις για τον ξενοδοχειακό κλάδο, που αφορούν σε επαγγελματικές μηχανές καφέ espresso.
Το πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών
Οι μετρ του είδους, κορυφαίοι εκπρόσωποι του industry, έδωσαν το «παρών» και μύησαν τους επισκέπτες στον μαγικό κόσμο του καφέ. Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν την επιστήμη πίσω από την αποθήκευση του καφέ από τον Matteo D’Ottavio, Coffee Professional & Consultant, ενώ πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση του pastry chef Sal De Riso, ο οποίος δημιούργησε ένα sweet cappuccino cake με καφέ Hausbrandt. Η Agnese, PhD Food Chemist, ανέλυσε, με τη σειρά της, τα χημικά θεμέλια της οξύτητας του καφέ και τις αισθητηριακές του επιρροές, ενώ αναφέρθηκε στην επιστήμη πίσω από τις μεθόδους εκχύλισης καφέ φίλτρου.
Όταν ο καφές απογειώνει τις αισθήσεις μας
Ο Δημήτρης Καραμπάς, Head Barista Trainer της εταιρείας, προσκάλεσε το κοινό σε ένα ταξίδι αισθήσεων, προκειμένου να απολαύσουμε το αγαπημένο μας ρόφημα. Σε ένα πρωτότυπο και διαδραστικό σεμινάριο καφέ, κλείσαμε διαδοχικά τα μάτια και τη μύτη μας και επεξεργαστήκαμε διαφορετικές υφές με τα χέρια μας ενώ πίναμε καφέ. Άξια αναφοράς ήταν και η στιγμή που γνωρίσαμε τον espresso 2.0, καθώς δοκιμάσαμε έναν αποδομημένο καφέ, αποτέλεσμα συνεργασίας της εταιρείας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.
Οι προσδοκίες, μετά από αυτήν την άψογη οργάνωση, είναι μεγάλες και το μόνο σίγουρο είναι ότι αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα της ΑΒΕΚ ΒΕΚΡΑΚΟΣ. Περιμένουμε ήδη με ανυπομονησία την επόμενη χρονιά.
Aπό το Coffee&Brunch Magazine