ΜΟΚΚΑ: Η πρωτοπόρος στον αυθεντικό καφέ specialty
Η ΜΟΚΚΑ παράγει αποκλειστικά και εξειδικεύεται στον αυθεντικό καφέ specialty. Είναι η εταιρεία που πρώτη στην Ελλάδα εισήγαγε, επεξεργάστηκε καφέ τέτοιου επιπέδου, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην Ελληνική αγορά.
Χρησιμοποίησε τον όρο από το 1999, πολλά χρόνια νωρίτερα από οποιοδήποτε άλλον. Eισάγει απ’ ευθείας και καβουρντίζει σπάνιες ποικιλίες καφέ από καταξιωμένους παραγωγούς θέλοντας να αναδείξει την πλούσια και καθαρή γεύση τους.
Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων έχει πετύχει σταθερές και στενές συνεργασίες με παραγωγούς οι οποίοι είναι αφοσιωμένοι στην ποιότητα, είναι καινοτόμοι και προσέχουν τις λεπτομέρειες το οποίο θα κάνει μεταξύ άλλων έναν καφέ να ξεχωρίσει. Το απευθείας εμπόριο direct trade για την ΜΟΚΚΑ επιπρoσθέτως σημαίνει direct relationship. Επισκέπτεται συχνά τις φάρμες ώστε να ενημερώνεται απο πρώτο χέρι, επίσης οι περισσότεροι παραγωγοί με τους οποίους συνεργάζεται έχουν επισκεφτεί τη ΜΟΚΚΑ και γνωρίζουν το τι αντιπροσωπεύει. Καβουρντίζει κάθε χρόνο κάποια συγκεκριμένα lots τα οποία έχουν ταυτότητα. Προσπαθεί να ξεχωρίσει ποια επεξεργασία και ποια ποικιλία αποδίδει καλύτερα στο μικρόκλιμα και στις ιδιαιτερότητες της τοποθεσίας της κάθε περιοχής.
Η δουλειά του Roast Master έχει να κάνει με την εξειδίκευση στο να προσαρμόζει και να εξελίζει τα roast profiles, ώστε να αναδείξει στο μέγιστο το χαρακτήρα του κάθε καφέ.
Ουσιαστικά το “ψάξιμο” στο καβούρντισμα δεν σταματάει ποτέ και είναι μια διαδικασία συνεχόμενη. Καβούρντισμα, cupping, βελτίωση ή σταθερότητα. Ο specialty roast master πρέπει να γνωρίζει λίγο φυσική, αρκετή μηχανολογία, καλά χημεία του καφέ, πολύ καλά τη καλλιέργεια και επεξεργασία του ομού καφέ. Πρέπει να είναι εξαιρετικός cupper ώστε να αξιολογεί και να καταγράφει. Έμπειρος ώστε μπορεί να επεμβαίνει με ακρίβεια εκεί που χρειάζεται. Όλα απαιτούν προσήλωση και την ανάπτυξη μιας μεθοδολογίας η οποία πρέπει να τηρείται με ευλάβεια όλη τη διάρκεια του χρόνου. Για την ΜΟΚΚΑ η αναζήτηση για βελτίωση και εξέλιξη, η καλλιέργεια τεχνογνωσίας και η ανάπτυξη του επιστημονικού υπόβαθρου που περικλείει όλα τα στάδια του καφέ δε θα σταματήσει ποτέ.
Το ηλεκτρονικό κατάστημα δημιουργήθηκε ώστε να έχουν εύκολη πρόσβαση όλοι οι λάτρεις και απαιτητικοί φίλοι του καφέ. Οι καλύτεροι καφέδες ανεβαίνουν στο e-shop.
Η εταιρεία ΜΟΚΚΑ αποτελεί ένα από τα πρώτα μέλη του Cup of Excellence (CoE).