coffee news

Athens Coffee Festival: Η μεγάλη γιορτή του καφέ επιστρέφει στις 29 Σεπτεμβρίου!

Έχοντας καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά και κοινωνικά events για την κουλτούρα του ποιοτικού καφέ, το 3ο Athens Coffee Festival, ανοίγει ξανά τις πόρτες του, έτοιμο να υποδεχτεί όλους τους επαγγελματίες της καφεστίασης, αλλά και τους εραστές του καλού καφέ!

DSC 6447 500x333

Από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου 2018, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων θα πλημμυρίσει ξανά από τα μοναδικά αρώματα του καφέ, δίνοντας το στίγμα της ραγδαίας ανάπτυξής του «μαύρου χρυσού», του πιο εμπορικού προϊόντος στον κόσμο! Όλες οι τάσεις και τα νέα brands που θα κυριαρχήσουν στην εγχώρια και διεθνή σκηνή του καφέ θα παρουσιαστούν εδώ, ενώ το ανανεωμένο πλούσιο πρόγραμμα σεμιναρίων και workshops, οι καφεκεντρικοί διαγωνισμοί και οι ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις, θα δημιουργήσουν τις ιδανικές προϋποθέσεις για ένα φεστιβάλ που θα αφήσει εποχή! Μάλιστα σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις το φεστιβάλ αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 100 εκθέτες και πάνω από 40.000 επαγγελματίες επισκέπτες, ενώ θα καταλάβει 6.000 τ.μ. εκθεσιακής επιφάνειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργάνωση του 3ου Athens Coffee Festival διεξάγεται παράλληλα με την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ την 1η Οκτωβρίου, δίνοντας την ευκαιρία στους εκθέτες να παρουσιάσουν πρωτότυπα καφεκεντρικά δρώμενα που θα τύχουν ιδιαίτερης προβολής. Την προσπάθεια αυτή στηρίζει για ακόμα μία χρονιά το NOYNOY BARISTA'S GOLD που είναι και ο Μέγας Χορηγός του φεστιβάλ.

DSC 6338 500x333

Το φεστιβάλ που διαμορφώνει και προβάλει τις εξελίξεις στον κλάδο

Το Athens Coffee Festival κατόρθωσε μέσα σε μόλις δύο χρόνια λειτουργίας να αποκτήσει έναν μαζικό χαρακτήρα και να μπορεί πλέον να αναγνωρίζεται ως ένα από τα κορυφαία και επιδραστικά φεστιβάλ που αναφέρονται στην αγορά του καφέ και τους ανθρώπους της, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ισχύς της δυναμικής του επιβεβαιώνεται άλλωστε, από τον εντυπωσιακό αριθμό των επισκεπτών, τις δηλώσεις ικανοποίησης των εταιρειών που συμμετείχαν, αλλά και τα θετικά σχόλια των σημαινόντων προσώπων του κλάδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σε μία περίοδο που η αγορά του καφέ βρίσκεται στο απόγειο της ανάπτυξής της, διανύοντας την πιο ώριμη φάση της, το Αthens Coffee Festival αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για τους επαγγελματίες, αλλά και το ευρύ κοινό που ενδιαφέρεται να γνωρίσει από κοντά όλες τις καινοτομίες και τα τεκταινόμενα της αγοράς, από τους εμβληματικούς οίκους espresso, αλλά και τους καταξιωμένους Έλληνες και ξένους specialty coffee roasters.

DSC 6339 500x333

Το κορυφαίο σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες και λάτρεις του καφέ
Το Athens Coffee Festival 2018, αναμένεται να ξεπεράσει τα ίδια του τα ρεκόρ και να αποτελέσει για ακόμα την κορυφαία συνάντηση για τις επιχειρήσεις του κλάδου αλλά και ένα σημαντικό φόρουμ ανταλλαγής ιδεών για τους επαγγελματίες της καφεστίασης και μία μεγάλη γιορτή για τους λάτρεις του καφέ. Για ακόμα μία χρονιά, οι μεγαλύτερες και σημαντικότερες προμηθευτικές εταιρείες του κλάδου του καφέ θα δώσουν ένα δυναμικό “παρών” ως εκθέτες ενώ οι επαγγελματίες επισκέπτες του φεστιβάλ θα μπορέσουν να συνομιλήσουν με τους πιο δυναμικούς Έλληνες roasters αλλά και με τους αντιπροσώπους των κορυφαίων ιταλικών οίκων espresso, να μοιραστούν τις ανησυχίες τους με ταλαντούχους barista και coffee specialists και να ανταλλάξουν απόψεις με σπουδαίες προσωπικότητες από τη διεθνή σκηνή του καφέ.

DSC 6199 500x333

Οι τάσεις της παγκόσμιας αγοράς του καφέ “πρωταγωνιστούν” στα σεμινάρια και τα workshops
Κορυφαίοι επαγγελματίες και εξειδικευμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα αλλά και χώρες του εξωτερικού θα παρουσιάσουν μέσα από στοχευμένες παρουσιάσεις και επιδείξεις κατά την διάρκεια του Athens Coffee Festival 2018 όλες τις νέες τάσεις που κυριαρχούν στη σύγχρονη διεθνή σκηνή του καφέ αλλά και ό,τι θα συζητηθεί αύριο σε διεθνές επίπεδο. Επίσης, μέσα από συγκεκριμένη θεματολογία θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά στις καινοτομίες που αφορούν τον κλάδο του καφέ αλλά και θα συζητηθούν και αναλυθούν οι προβληματισμοί και οι ιδέες που απασχολούν στην παγκόσμια βιομηχανία του. Τόσο το πρόγραμμα του “The Chatroom” όσο και του “The Lab” και φέτος έχει ως στόχο να καλύψει έναν σημαντικό αριθμό ωρών ζωντανών παρουσιάσεων και επιδείξεων που θα απευθύνονται τόσο στους επαγγελματίες όσο και τους λάτρεις του καφέ, με θέματα που σχετίζονταν με το παρόν και το μέλλον της καφεπαραγωγής, την ιστορία και την κουλτούρα του καφέ, το αρωματικό δυναμικό και το γευστικό προφίλ των ωμών και των καβουρδισμένων κόκκων, την ιταλική παράδοση του espresso και την πρόκληση του specialty coffee κ.ά.

 

Athens Coffee Festival

 

LOGOS 200x72 Technopolis Logo vertical png GR 200x122

 

 

ACF2019 728x90