coffee news

Παναγιώτης Γρηγορίου..."ο μετρ του barber"

Aντικρίζοντάς τον για πρώτη φορά βλέπεις έναν υπέρκομψο bon viveur που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από ταινία μιας άλλης εποχής. Αποπνέει άρωμα Ανατολής, φινέτσα Ιταλική και κλάση Αγγλική.

Από στέλεχος σε πολυεθνικές, έκανε επιτυχημένη επιχειρηματική στροφή, φέρνοντας την ανατροπή στα σαλόνια του barbering. Ο ξεχωριστός ιδιοκτήτης barber shops, κ. Παναγιώτης Γρηγορίου, αποδεικνύει πως το barbering δεν είναι απλά μια επιχείρηση, αλλά τέχνη, στιλ και κουλτούρα ζωής.

Πως μετά από μια επιτυχημένη καριέρα στο χώρο του μάρκετινγκ και μεγάλων εταιρειών αποφασίσατε να αλλάξετε επάγγελμα και να ασχοληθείτε με το barbering & grooming;

Ήταν μία βιωματική εμπειρία που οφείλεται στον πατέρα μου, αφού με είχε πάρει σε μικρή ηλικία στον κουρέα του. Εκεί ασυναίσθητα αποθήκευσα στη μνήμη μου τι σημαίνει ανδρική λέσχη. Άνδρες με εντελώς διαφορετικό υπόβαθρο συναναστρέφονται σ’ ένα κοινό χώρο, με ενορχηστρωτή τον κουρέα τους. Ουσιαστικά, οι καταβολές μου, η παιδεία, η μόρφωση και η αισθητική μου με οδήγησαν στην αναβίωση ενός ολόκληρου κλάδου. Η εικόνα ήταν πάντα ξεκάθαρη για μένα.

Τι σημαίνει για εσάς η τέχνη του barbering;

Η τέχνη του κουρέα δεν στερείται σε τίποτα από τις υπόλοιπες τέχνες που περιστοιχίζουν τον άνδρα. Όπως ο ράφτης, ο τσαγκάρης, ο μπουφετζής ή ο μπάρμαν του. Τέχνες που έχουν αυτοσκοπό την αποσυμπίεση του άνδρα και την αίσθηση της κατάκτησης μιας ατομικής απόλαυσης.

Πως διδαχτήκατε το barbering & grooming;

Δεν το διδάχτηκα ποτέ ! Και αυτή η απόφαση ήταν ευσυνείδητη. Θεωρώ ότι άλλος πρέπει να είναι ο manager και άλλος ο expert. O chef δεν μπορεί να είναι εστιάτορας, όπως και ο τραγουδιστής ή ο ιδιοκτήτης βραδινού κέντρου. Αυτό κατ’ επέκταση, ισχύει για όλα τα επαγγέλματα.

Eσείς και τα barbershops σας διακρίνεστε από ένα ξεχωριστό και πρωτότυπο στιλ. Από πού εμπνέεστε το dressing σας και το ατμοσφαιρικό σας design;

Είμαι Αιγυπτιώτης τέταρτης γενιάς. Έζησα τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια σε ένα σταυροδρόμι πολιτισμών. Αναμφίβολα, η πρώτη εντύπωση που εισπράττεται είναι απόρροια αυτού του επηρεασμού. Τα κουρεία μου, ως δικό μου κομμάτι, καθρεφτίζουν την αντίστοιχη αισθητική.

Περιγράψτε μας μια ολοκληρωμένη spa- barber περιποίηση στον χώρο σας;

Στα κουρεία μας στοχεύουμε στο DNA του άνδρα. Να του αφυπνίσουμε ξεχασμένες αναμνήσεις από εργαλεία και εικόνες καταγραμμένες σε μικρότερη ηλικία. Το μπολάκι με το πινέλο και η φαλτσέτα του παππού στον καθρέπτη του μπάνιου…. Ή ίσως κάποια οσμική του ανάμνηση … η μυρωδιά της πούδρας-ταλκ, το άρωμα μιας κολόνιας. Τέχνη μας είναι το κούρεμα με χτένα και ψαλίδι, το βαθύ ξύρισμα με φαλτσέτα και η περιποίηση γενειάδας με ζεστές και κρύες κομπρέσες . Για «επιδόρπιο» προτείνουμε την αποτρίχωση με κλωστή και το χαλαρωτικό μασάζ στο πρόσωπο. Στα άμεσα μελλοντικά μας σχέδια είναι και η περιποίηση των άκρων.

Ποια νέα τάση κυκλοφορεί στο trimming;

Η νέα παγκόσμια τάση είναι το καλά ξυρισμένο πρόσωπο! Προσωπικά θεωρώ πολύ δύσκολη την απόφαση να αποχωριστεί κάποιος τη γενειάδα του. Εξάλλου, η ελληνική δομή του προσώπου την ευνοεί σαν επιλογή απόλυτα.

 

"1900", "1920", "1930"

Owner:  Παναγιώτης Γρηγορίου 

1900: Υψηλάντου 35, Αθήνα, τηλ 210 7220511

1920: Ερμού 23-25, Αθήνα, τηλ: 213 0376848

1930: Δέλτα Βασιλέως 5, Ν. Ψυχικό

 

F: www.facebook.com/1900.The.Barber.Shop/?fref=ts

F: www.facebook.com/1920thebarbershop/?fref=ts

Μ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.