Tips για έναν πιο light καφέ

Tips για έναν πιο light καφέ

Ποια είναι αυτά που πρέπει να προσέξετε ώστε να έχετε ένα πιο χαμηλό σε θερμίδες καφέ;

 

Ο καφές αποτελεί για τους περισσότερους από εμάς αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Άλλοι τον πίνουν με ζάχαρη ή υποκατάστατο ζάχαρης, άλλοι με γάλα ή αφρόγαλα, με σαντιγί… Για όσους πάντως επιθυμούν ένα light ρόφημα, θα πρέπει να προσέξουν, καθώς κάθετι που προσθέτετε, έχει τη διατροφική του αξία (και) σε θερμίδες. Δείτε παρακάτω κάποιους από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να κάνετε πιο light τον καφέ σας.

 

Σκέτος 

Ξεκινήστε σταδιακά. Εάν προσπαθήσετε να κόψετε “μαχαίρι” τη ζάχαρη ενδεχομένως να δυσκολευτείτε. Επιλέξτε σε πρώτη φάση τη μαύρη ζάχαρη, ή στέβια ή οποιοδήποτε άλλο γλυκαντικό.  Εν συνεχεία περιορίστε σταδιακά την ποσότητά τους μέχρι να τις κόψετε τελείως. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή η αλλαγή μπορεί να σας βοηθήσει να ξεφορτωθείτε ακόμα και 20 θερμίδες / φλιτζάνι, δηλαδή ίσως και 60 την ημέρα. Παράλληλα, με αυτό τον τρόπο αποφεύγετε την κατακράτηση υγρών.

 

Οργανικές ποικιλίες

Οι οργανικές ποικιλίες που έχουν καλλιεργηθεί χωρίς ίχνος φυτοφαρμάκων και χημικών μακράς συντήρησης θεωρούνται οι καλύτερες. Τα περιττά συνθετικά απομακρύνονται από το σώμα σας, γεγονός που συνδράμει στην διατήρηση των κιλών σας ή και στο αδυνάτισμα.

 

Γάλα

Το γάλα αποτελεί μία ακόμη προσθήκη στον καφέ που συχνά τον επιβαρύνει θερμιδικά. Για να αποφύγετε αυτή την έξτρα επιβάρυνση αναζητείστε αρχικά εναλλακτικές όπως το γάλα αμυγδάλου. Το συγκεκριμένο προιόν έχει λιγότερες θερμίδες και δεν σε φουσκώνει. Όποτε νιώθετε έτοιμοι, μπορείτε να το κόψετε τελείως.

 

Η κανέλα

Αφαιρέσατε το γάλα και τη ζάχαρη; Προσθέστε τώρα κανέλα! Πλούσια σε καλά συστατικά, μπορεί να σας ηρεμήσει, να διεγείρει απαλά τον μεταβολισμό σας – και να τον ενεργοποιήσει πρακτικά ακόμα περισσότερο -, να βελτιώσει τη λειτουργία της καρδιάς και φυσικά να ανταμείψει τον ουρανίσκο σας.

 

Το κακάο

Δεν χρειάζεται να στερηθείτε τα πάντα. Το κακάο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ενώ περιορίζει τις ελεύθερες ρίζες από τα κύτταρά σου ενώ αναπληρώνει την χαμένη – λόγω περιορισμού της ζάχαρης – γεύση με τον πιο γλυκό τρόπο.

 

Κουρκουμάς

Για τους πιο τολμηρούς, αν και ακούγεται παράταιρο, η προσθήκη κουρκουμά στον καφέ μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη. Η ευεργετική του σύνθεση θα αποζημιώσει τον ουρανίσκο σας. Προτιμήστε τη χρήση του συγκεκριμένου συστατικού σε κρύους καφέδες κατά τους ανοιξιάτικους μήνες.